Jag har ju sagt till många av er kursare att nosarbete är kanonbra aktivering för hundarna och har man en hund av jakthundstyp tycker jag absolut den ska få utlopp det också, precis som att en vallhund bör få valla osv. Men viltspår är bra berikning och aktivitet även för icke jakthundstyper och en jätte rolig aktivitet. Mina goda vänner Micke och Marion anordnar varje år viltspårsläger som brukar vara jätte poppis. Såg nu att dom hade lagt ut sin inbjudan. Om man inte prövat på viltspår innan fanns det möjlighet att ta en lektion innan lägret med Marion för lite grunder. Här följer info om sommarlägret!

Viltspår/Eftersöksläger Dagläger

Datum: 6,7,8 Juni 2014
Tid: 10.00 – Ca. 16.00
Plats: Kvarnängen Vendelsö Haninge
Lägeravgift: 2400 kr inkl fika, lunch och kursmaterial (1 person + hund) Anmälningsavgift: 500 kr, återbetalas ej.
Instruktörer: Marion Tannergren & Michael Berggren (auktoriserad viltspårdomare)

Daglägret riktar sig till er som redan “känner till viltspår” och har påbörjat er träning. Träningen kommer självklart att anpassas efter varje individ och efter hur långt ni kommit i träningen. Vi kommer under dessa 3 dagar varva teori med praktik.

Innehåll: “Viktiga grunder” Spårläggning Läsa hund i spåret Problemlösningar tex återgångar, vinklar, vägövergångar, korsande spår och mycket mera!

 

Varmt välkomna med er anmälan eller att kontakta oss för vidare information! (Vi vill att ni i er anmälan uppger om ni har några allergier och om någon familjemedlem följer med 300 kr/person)

Anmälan till lägret görs på http://www.mhundlydnad.se