A-kullen

Den 4:e April 2011 föddes A-kullen, fyra tikar och två hanar, samtliga var tingade innan dom föddes.

Alla valpar heter Amazing innan sitt namn, så vi kallar kullen för “Amazing kullen”

Jag fick äran att låna in Akinnaz Quick Step, HD AA och ögon u.a nov 2010, av  Cathrine Hansson på Elfmarkens kennel, tack Cathrine för förtroendet! Quickie som hon kallas är Koalas mamma och en supertik i mina ögon som är en stark nedärvare av många fina arbetsegenskaper såsom kamplust, jaktlust, matintresse och besitter en fantastisk av och på knapp. Hon är miljöstark och väldigt bra med nya hundar och främmande människor.

Hon har själv inga arbetsmeriter, men som ni alla vet så nedärvs meriterna tyvär inte ändå, det är egenskaperna som gör en bra avelshund och det tycker jag Quicke har!

Quickie är Svensk Utställningschampion och jag har själv fått visa henne till ett cert på Jönköpings tripple show 2010 i stor konkurrans bland många otroligt vackra tikar på plats. Quickie är kvadratiskt byggd, och av den mindre modellen (vilket inte gör något om man vill ha en medium pumi i agility, min Koala är 39×39), vackert huvud och mörka fina ögon, bra svansansättning och en otroligt välbyggd rygg. Allt detta har hon nedärvt till sina valpar.

Varför valet faller på Quickie är att jag är så ofantligt nöjd med min Koala, och Quick Steps temprament i kombination med hennes extriör verkligen är att tillföra rasen något.

Quick step parades med den fantastiska Mariell De Marque Vilden Ydor, en svenskfödd hane som aldrig är var använd tidigare. Han står i Danmark och bor hos sin delägare Iben Laursen som har kennel Always Fox Ready, Ydor delägs med Lena Johansson. Ydor är nästintill extriört perfekt, och han har en fantastisk mentalitet i kombination till det. Orädd, frammåt, träningsvillig och social med människor. Han har en imponerande titelsamling vilket jag kan förstå när jag tittar på den hunden. Ydor har HD A.A och ögonlyst två gånger u.a senast i år 2010.

Valparna

Här kommer vi samla lite om valparna i framtiden, foton, meriter etc. Samtliga valpar är sålda till arbetande hem, och det ska bli otroligt spännande att få följa dom alla.

Ego Dog’s Amazing Silver Af Ydor – Katta Jonsson, Tungelsta
Ego Dog’s Amazing Sixteen Af Ydor  – Linda Ekerljung, Göteborg
Ego Dog’s Amazing And Exclusive – Johanna Strandner, Kungälv
Ego Dog’s Amazing Queen Khira – Kicki Kvarnström, Boliden
Ego Dog’s Amazing Twinkle Star – Elin Berglund, Tyresö,
Ego Dog’s Amazing Girl  – Helena Matilla & Aino Forell, Karvakorvan kennel Finland

Fem av sex valpar är MH beskrivna, jag är otroligt nöjd med utslaget. Det som har varit i fokus för mig är tillgänglighet och att dom ska kunna hanteras av främmande människor utan problem. Samtliga valpar visade sig vara tillgängliga utan att bli överdrivet sociala precis så en pumi ska vara. Samtliga valpar visade även prov på stor och fin leklust vilket är en viktig framgångsfaktor om man ska träna sin hund.

Valparna har även en helt egen blogg där alla har lagt upp bilder, små berättelser om sin vardag, träning och mycket mer om valparnas första år. Ego valparnas blogg hittar du här

Akinnaz Quick Step

Akinnaz Quick Step

KBHV-05, 06 NORDISK vinnare 05 Finsk Juniorvinnare 05 DK uch SE uch Intuch MDM Vilden Ydor

KBHV-05, 06 NORDISK vinnare 05 Finsk Juniorvinnare 05 DK uch SE uch Intuch MDM Vilden Ydor

Ego Dog’s Amazing Silver Af Ydor

Ego Dog’s Amazing Silver Af Ydor

Tindra Augusti 2011

Ego Dog’s Amazing Twinkle Star

Ego Dog’s Amazing Sixteen Af Ydor

Ego Dog’s Amazing Sixteen Af Ydor

Ego Dog’s Amazing Girl

Ego Dog’s Amazing Girl

Ego Dog’s Amazing And Exclusive (Exa)

NamnKönFärgHD/EDÖgonHälsaVallningMHLydnadRallyBruksAgilityNoseworkUtställning
SilverHaneSilvergråHD A/ED 1patella u.aKänd mental status1:a pris LK 1,
startad LK 2.
CK
SixtenHaneGråHD A/ED 0u.apatella u.aKänd mental status1:a pris LK 1Agkl 3, hopp kl 3.
SM kvalad 2016
CK
Exa (Exklusive)TikSilvergråHD A/ED 0u.aEj genomförd beskrivning.83 p N - Rally2 pinnar hoppkl, 2 pinnar agility klSE UCH, BIS, flertalet BIR, CACIB. Bästa tik Svk Fur specialen 2016.
KhiraTikGråHD C/ED 0u.apatella u.a, atopiKänd mental status3:e pris LK 3uppfl lägre spårGk doftprov Very Good
Tindra (Twinkle)TikGråHD B/ED 1u.apatella u.aKänd mental status1:a pris LK 2SE UCH, BIR och BIM placeringar
Ilo (Girl)TikGråHD B/C/ED 0patella u.aKänd mental statusTävlar agility i finlandFIN UCH