Är du den som tycker att det är så dålig stämning på brukshundsklubbarna? Eller är du kanske den som är med och skapar den här dåliga stämningen?
Det finns två typer av inventarier på en brukshundsklubb, fasta (som jag tillhör) och förbrukningsinventarier, dvs dom som går en valpkurs och sen en fortsättning, hundträning var inte deras grej (eller så lärde dom inte känna rätt personer för att dom inte hade rätt jacka eller rätt ras)

Ofta dom som tycker det är så dålig stämning på klubben är faktiskt dom som är med och bidrar, det är dålig stämning för att alla pratar om alla istället för med varandra (eller jo det gör dom när dom ska låtsas tycka om varandra) och nu pratar jag bara om dom fasta inventarierna.

Jag pratar också ofta skit om folk på klubben, men ofta (tycker jag självklart) att det är befogat, det handlar ofta om människor som är jävligt usla på att träna sina hundar så det går ut över hunden på ett negativt sätt, eller att jag blir galen på alla som ska hälsa/träna och prata när jag tränar min hund. Appellplan = träningszoon, verandan = dricka kaffe och gagga zoon,
Eller galet dåliga kursupplägg där hundar springer lösa som om dom hade rabies.
Men skit samma vad eller vem jag pratat skit om, bloggen skulle idag få er att tänka efter lite. Kan det vara så att du också är med och bidrar till dålig stämning?

Varför tycker vi att det är så förbannat givande att prata illa om varandra? Och sen har vi dessutom mage att komma och klaga på stämningen på klubben.

Nej, det här måste jag fundera på, för jag kan verkligen njuta av att få prata illa om papphattar (ja och det gör du med), men på mitt plus konto ligger faktiskt att jag alltid morsar på folk på klubben,( men ingen kommer väl inte morsa tillbaka nu efter mitt inlägg)
Jag tycker själv att jag alltid håller en god ton, både mot mina klubbkamrater och mina hundar….

Haninge bk har en så jäkla bra tavla i sin cafeteria, där står det

” tänk om det fanns en karamell som gjorde var man snäll, och varje gång man tog en bit lät man bli att prata skit”