Igår gjorde jag något bara en hundfanatiker gör (om man inte är kristen och ska gå i kyrkan i mellandagarna) jag klev upp strax innan 05.00 på annandagen när alla andra låg och drog sig, vi körde till Uppsala, sen till Alunda och sedan till Östhammar jag och min träningskompis och tillslut kom vi fram efter att ha kört i totalt mörker i drygt 2 timmar. Återigen dags för lydnadstävling, min träningskompis jagar nu championat med sin tik och ville ha sällskap. så jag anmälde mig och Plätt också man kan ju alltid försöka höja sitt snitt och det gjorde jag igår! Gud så härligt!

Vilken avslutning på ett jätte fint lydnadsår! Ett enda ynka betyg under 9 och det var apporteringsdirrigeringen som vi fick en 6:a på, det går troll där just nu och jag visste att om vi lottade höger som låg efter en megastor vattenpöl så skulle hon snedda in och sikta på mitten vilket hon gjorde. jaja, bara och stoppa och skicka om och då blev det rätt. Skönt att jag kan dirigera om henne om det blir tokigt. Men självklart måste vi lösa lite knutar där på sikt.

Jag är väldigt väldigt nöjd med rundan, bland annat fullt på gruppmomenten, 9 på Fria följet, 10 på fjärren, ja många bitar som vi visade upp igår som  jag verkligen kan vara nöjd med. Det är det som oftast tar längst tid att träna, just fjärren, fritt följ och Z. Pill pill och pill, jag älskar det! Det är underbart att få pilla, montera ner, sätta ihop och skruva isär igen… ja jag är ju dotter, syster och sambo med lika många mekaniker! Så det kanske har smittat av sig…

Vi slutade på 303 poäng och stod längst upp på pallen, jätte roligt! Och Östhammar hade ordnat med jätte fina priser, det är alltid uppskattat, dom hade tänkt på både mig och vovven! Och så bjöd dom på glögg och pepparkakor på verandan, mys! För träningskompisen (ja ni kanske kommer ihåg hon som aldrig skulle tävla?) Marion, ja för henne gick det också kanon! Dom kammade hem ett förstapris på sin andra start i Elitklass och placerade sig som 4:a med en hund som snart är bara dryga 3 år ung! Jätte fint jobbat! Delad glädje är verkligen dubbel glädje när man tränar ihop!

Och har jag räknat rätt så klättrar vi då upp på en 15:e plats just nu på kvallistan i lydnad och fick nu ett snitt på 301.33, då har vi verkligen en plats säkrad för nästa års Lydnads SM! Det var den sista tävlingen för i år, nu blir det en tids tävlingspaus och nu ska vi träna på ordentligt och stärka upp vissa bitar. Ja och tråkigt nog inga bilder i bloggen, hemsidan krånglar fortfarande. Men ni vet väl att ni kan följa mig på instagram, där heter jag tirisen.

God fortsättning alla hundvänner!