Plätt, Narooma, Narnia och Tira badar!

Plätt, Narooma, Narnia och Tira badar!

Innan jag går in på ett ämne jag länge funderat på att skriva om i bloggen funderar jag själv på varför dygnet inte har fler timmar, jag försöker vara så effektiv som möjligt men får alltid trots det ångest för att jag känner att jag hinner med för lite. Igår var jag och Pappa i Nyfors (ett väldigt mysigt ställe i Tyresö i anslutning till vatten) där fick hundarna bada i över en timme, jag kastade pinnar och drack Cola, och pappa satt och mös med en kall öl i solen. Koala tog sina första ordentliga simtag igår, sånna där simtag som är välkordinerade, inte sånna som hon gjort innan när man ser ögonvitorna och valpen håller på att sjunka… det tar sig sa mordbrännarn!

Jag håller på att pula med det sista inför lägret, trots det han jag åka och kolla på en ny bur till bilen. Innan har jag haft en alldelses för stor och klumpig och rostig bur till ena sidodörren, och bak har jag haft en helt opassande bur till som igentligen är till en Volvo 2.45. Det var Becca som mailade och fråga om jag ville komma och kolla eftersom vi har samma bilmodell och den här buren är specialbyggt efter Voyager, extended. Så nu är buren på plats och jag fick så mycket mer utrymme i bilen att använda som lastutrymme, och vovvarna åker bekvämare. Bimbo har fått egen kupè, och det blir nog samtliga hundar som är inblandade glada över… Så jag tänkte sälja min volvo bur eftersom den är i så gott skick, 1000:- vill jag ha för den och om någon vill komma och titta kan ni maila mig på emma@k9world.se

Nu till det jag har spånat på lite, varför skulle det vara en dominanshandling att en hund kissar på en människa? Jag menar inte att jag tycker det är ok, det är bland det värsta jag vet, men hundar i sin tur kissar ju inte på varandra för att verka mer dominanta, eller hur? Har ni någon gång sett en stor Rottis kille springa fram till en en mindre dominant hund och pissa på den rakt i huvudet? Det har jag då aldrig gjort… självklart kan dom råka kissa på varandra när dom går i koppel och dom stoppar dit huvudet för att lukta, men det är ju någonting helt annat. Så vad betyder det då när en hund går fram till en människa och kissar på denne? Luktar lite först och sen lyfter på benet? Jag låter er spåna lite först, sen tänkte jag skriva om vad jag tror…. välkommen att lämna era tankar så ska jag publicera dom! Kram på er, nu måste jag få nått gjort!