Nu har jag testat Q på får, åkte ut i söndags och tog en grupp på fem, redan vid grindhålet visade hon stort intresse och ville in, släppte henne på en gång och jag började gå bakåt, Q fattade på en gång, hon pendlade fint, självklart lite hets i mellanåt (men absolut inte dum mot djuren, bara en aningens ivrig) Det som imponerad mest på mig var hennes lugn bland djuren, hon hade inga problem att trycka sig in i mellan två djur, och när en av gammeltackorna skulle utmana Q genom att sänka huvudet och stampa med frambenet, bröstade Q tackan utan att bita, tackan vände och Q fick världens största självförtroende. Det är inte många hundar förutom Border collies som har lyckats flytta henne, hon testar allt som ser ut och går annorlunda i hagen, så guldstjärna till Quickie denna dag!

Jag filmade allt, men filmen vart så jäkla värdelös pga av att jag försöker köra hund samtidigt som jag ska filma, jag måste nog få lite assistans i fårhagen om det ska bli några klipp för publika ändamål. Idag tänkte jag lägga upp hanen jag ska använda på Quickie, så låt mig pressentera

Ydor

Ydor

KBHV-05, 06
NORDISK vinnare 05
Finsk Juniorvinnare 05
DK uch
SE ucch
Intuch
Årets FURIE & Årets Pumi 2007
HD-A Katrineholm 2006-11-30 )
Ögon ua Katrineholm 2006-11-30
Ögon ua Odense 2010-11-08
“Mariell de Marque Vilden Ydor”

Jag kommer skriva mer ingående varför valet har landat på denna fantastiska hane, stark både mentalt och extriört, en riktigt trevlig, robust och maskulin pumihane!  Ydor delägs utav Lena Johanson hennes sida hittar du här och Iben Lind Laursen (Danmark) hennes sida hittar du här

Det här känns så bra i magen så ni anar inte gott folk! Jag har länge kikat på Ydor, och jag tror detta matchar Quickie kanon! Så så fort Quickie börjar löppa far vi på en liten love-trip till Danmark!