Japp, helt avsiktligt har jag valt att knappt sätta på dumburken på min semester, och vilken semester jag haft! Årets semester vart inte direkt planerad utan vart lite mer impuls. Den 15-16 Juli höll jag kurs på Bodens BK, två halvdagar i freestyle och lydnad för två olika grupper. Freestylekursen var en fortsättningskurs och det är alltid roligt att hjälpa deltagarna komma vidare med lite mer avancerade freestylerörelser, uthållighet, signalkontroll etc. Lydnadsgruppen var jätte blandad, men det gör inget alls. Vi körde alla på väldigt individuell nivå, jag brukar ställa en timer och så får alla ekipage 15 min var, det gör att ingen får mer tid än någon annan. Annars är det lätt att sväva ur och ge ett ekipage mer tid än någon annan. Jag fick känslan av att alla var väldigt nöja med kursen/kurserna. NSD var där och gjorde ett jätte stort och fint reportage, Plätt och jag var på framsidan och sen fick vi en helsida. Det tackar vi för, kanonreklam!

På lördagen var det dags för utställning, för Cathrine på Elfmarlens kennel vart det storslam för Nils Molin, hon vann SAMTLIGA klasser (förutom veteranklassen vilken vanns av Csar med CK), och dessutom vart hon BIR med sin egnauppfödda Azita och Csar tog BIM, valpklassen vanns av Koalas syster Bezzie (Koala 2:a bästa valp med HP, domaren tyckte hon var för elegant, hihi) Så Cathrine gick som segrare hem med vinst av valpklassen, unhundsklassen, öppenklassen och champion klassen, och nej det var inte bara Cathrines hundar på plats fast man skulle kunna ha trott det! Stort grattis till världens gulligaste C, det här var du så värd.

På söndagen hade vi anordnat en pumiträff för norrbottens alla pumi! Det var pumi från många oliga kennlar, och som vanligt är det alltid mysigt att umgås med pumivänner och prata pumi. Totalt under min visstelse i Norrland har jag klippt totalt 10 pumi, inte illa pinkat va? Både på utställningen, pumiträffen och sen har vi klippt en söt liten tik från Zennovys kennel som också bor i skogså precis vid Cathrine. Jätte skoj att träffa er alla i norrbotten och tack för god mat, gott vin och härliga pumisar på träffen!

Efter att pumiträffen var avslutad skulle vi stressa hem så jag skulle få packa, men då kände jag bara en klump i magen, varför ska jag hem när jag har semester, varför inte njuta lite av Boden, dess natur, umgås med mina vänner som jag knappt umgåts någonting med eftersom alla dagarna vart så hektiska. Så en kvart innan  jag igentligen skulle ha behövt åka till tåget var två nya hundvakter ordnade eftersom mina tidigare (som är mina underbara föräldrar) skulle på egen semester, tack Marion och Katrine som passat Bimbo och Tira åt mig! Hundarna såg fina ut när jag kom hem, så dom båda måste ha stormtrivts! TACK TACK TACK! Jag tänker inte skriva någonting om själva semestern, mer än att den var underbar och jag grät när jag skulle fara därifrån… jag kände mig som mina deltagare på våra ungdoms och barnläger, men det är ett gott betyg ska ni veta när tårarna rinner ner för kinden, tack Leif och Cathrine på Elfmarkens kennel som tagit emot oss med öppna armar, bjudit på god mat, serverat gott vin *ler* sjungit sånger vid lägereldar och verkligen visat sin gästfrihet åt mig och alla hundar, vi är snart tillbaka.  

Jag ska uppdatera lite under nyheter och Plätts HD reslutat också, så håll utkik efter nya uppdateringar!