Nytt datum! Trickskurs – grunder för Freestyle!

Passa på att gå den här aktiveringskursen inomhus nu när det börjar bli ruggigt ute på kvällarna, alla övningar på kursen lämpar sig som aktivitetsövningar som du kan lägga in på din promenad eller träna hemma i köket. Ditt samarbete med din hund kommer stärkas även i andra situationer i vardagen. Kursen vänder sig både till både yngre (hunden måste dock vara minst 1 år) och äldre hundar, inga förkunskaper krävs.

Kursen innehåller: Inlärning av grundrörelser, såsom snurr, slalom, positioner runt föraren, hopp, tass, buga, krypa, 2 ben, mfl. Den här kursen är till för dig som vill få en bra freestylegrund hos din hund och/eller vill få flera nya aktiveringsövningar som passar bra att träna på inomhus nu när vädret blir sämre.

Kostnad: 1 600:-
Datum: 3/11, 10/11, 17/11, 24/11, 1/12
Tid: 19.00-20.00
Max antal deltagare: 7
Platser kvar på kursen: 5
Instruktör: Emma Willblad
Plats: inomhuslokalen på Tegvägen 18, Tyresö
När du anmäler dig till kursen godkänner du mina villkor, som du hittar under allmän kursinformation.
Anmäl dig på info@kennel.egodogs.se

Nytt datum i November! Fårvallningskurs för nybörjare!

Kursinehåll: Det här är kursen för dig som aldrig har vallat tidigare eller väldigt lite. Kursen går igenom vad vallning är och hur man använder en vallhund för att minimera stressen på djuren. På kursen får din hund träffa får i och utanför fålla och du får pröva grunderna i drivning, fösning och hämt. Vi visar även vallning med en färdigtränad hund för att du ska få en överblick av vallningens olika delar.

Hundarna jobbar i början i lina och eventuellt senare även lös bland fåren om vi anser att det är lämpligt. Det finns ingen garanti för att din hund ”tänder” på fåren i första mötet med fåren, en del hundar tänder på en gång och en del behöver lite mer tid på sig. Kursen är öppen för samtliga vallhundsraser dvs även kroppsvallande raser.

OBS! Hunden ska vara över 1 år gammal.

Datum: 1 & 2 November
Kurskostnad: 1 400:-, inkl fika.
Tid: 09.00-13.00 både lördag och söndag
Max antal deltagare: 5
Instruktör: Vidar Risby
Plats: vallgatan 12, österhaninge
Platser på kursen: 4
När du anmäler dig till kursen godkänner du mina villkor, som du hittar under allmän kursinformation.
Anmäl dig på info@kennel.egodogs.se