Ja visst vore det hemskt tråkigt om man fick läsa den rubriken ovan? Men det tråkiga är att vi snart är där. Jag var i helgen på våra rasers årsmöte och jag fick då hela sanningen kastad i ansiktet, jag visste inte att det var så här illa alls faktiskt. Men snart är det kanske ett faktum om ingenting händer att våran klubb får säga hej då, och vi får säga hej då till att kunna vara med och påverka och utveckla våra rasers framtid.
En skrämmande fakta är att vi är en klubb som innehar 4 raser, puli, pumi, komondor och mudi… vet ni hur många medlemmar vi har? Drygt 400, det är sjukt! Varför är det så är? Jag har inget bra svar. Jag vet att folk som suttit i styrelsen känner sig utbrända, det finns knappt nån positiv anda kvar och det finns sjukt mycket at göra, en dålig kombo! En jätte dålig kombo!

Med så här få medlemmar föds en negativ spiral… inga medlemmar, inga pengar, inga pengar ingen utveckling av rasernas framtid… allt går sakta men säkert nedåt och kommer fortsätta göra det om ingenting händer NU!

Man kanske känner till sin klubb som den klubben som skickar ut en tidning fyra gånger om året och sen har dom också två utställningar, men jag är ju inte utställningsintresserad tänker man och i den där tidningen står det ju knappt nått, så varför ska jag vara med…

Jo om man har en ungrare och vill värna om framtiden för dessa, mentalt, fysiskt och dess extriör och man kanske vill kunna köpa en trevlig och frisk ungrare om 15 år, ja då är det en bra anledning till att vara medlem, inte för att man inte gillar utställningar och inte för att man kan leva utan tidningen. Utan just för att du älskar vår ras lika mycket som alla andra som har dom.

Så nu sitter du som läser detta och tänker, ja men vad bra. Nu kommer någon annan som också har ungrare kanske sträcka ut en hand och hjälpa till med något, då behöver inte jag… vad skönt. Ja så tänker alla, det är därför ingen hjälp kommer. Det är en liten klick människor som jobbar febrilt, men det räcker inte. Dom kommer snart precis som alla andra som jobbat för klubben avgå, för dom orkar inte… Så min vädjan nu till er som äger en ungrare är.

BLI MEDLEM I KLUBBEN IDAG! ALLA KORVÖREN RÄKNAS!

Det behövs också folk till massa olika aktiviteter, och vår nya tanke är att vi ska hitta ansvariga för olika områden, inte ha kvar arbetsgrupperna, det är dock inte något som tagits ett beslut om, utan det disskuteras bara. Vad tycker du, nu har du din chans att säga vad du tycker? Bra eller anus? Och skulle du kunna tänka dig att hjälpa till på någon aktivitet? Bara för en dag, du behöver inte binda upp dig för ett helt år.

Du kanske kan hjälpa till på en utställning och sälja lotter, du kanske kan ha en ungersk promenad eller träff, klippkurs, pälsvård mm mm. Vad vill vi ha? Vad vill du ha?

Skeppet sjunker snart, och vi kommer ångra oss då när vi inte längre får vara med och säga till om något… vi läggs då under SKK och alla befogenheter tas då ifrån oss.

Om du känner att du kan hjälpa till med något, du kanske inte vet vad maila mig då ska jag spara ditt namn och höra av mig när vi behöver folk maila då på info@kennel.egodogs.se

En eloge till Skallabackens kennel (pumi) som har Halmstads hundarena där SVK Furs årsmöte hölls, en kanonfin anläggning! Ni som bor i krokarna där tycker jag verkligen ska åka dit och träna eller simma din hund! FRÄSCHT och fint!