När helgen kommer finns det tid till vila (om man tycker om det

När helgen kommer finns det tid till vila (om man tycker om det

Fredag, äntligen fredag tänker dom flesta, men jobbar man som jag och Frida jobbar man mycket helger, men en helg som denna har jag faktiskt inget jobb.. och hade jag jobbat hade inte det varit helt fel det heller! Lite planer för helgen är bland annat lite svampplockning, träningstävling, kökstjänst på klubben och klippa lilla Yeba (så hon kan se något)

Tränade som sagt igår, och äntligen börjar det falla på plats när det gäller lite moment som varit lite av ketchup effekten, allt kommer på samma gång – det är alltid härligt när det är så! En träningsdag för Andreas Rundquist är bokad i november och och om drygt en vecka ska jag och Plätt till Anne Dahlin för att få hjälp med lite länkning av moment, lilla fröken har en tendens att gå upp sig när inga belöningar kommer (med Bimbo vart det tvärt om) Och jag tror jag vet vad detta beror på, när jag inte är nöjd uteblir belöningen och när jag ska länka och plockar bort belöningarna tror fröken att hon ska lägga på en växel till, jag gillar att hon har det tänket och det är inget problem i dagsläget, mne det får inte bli ett problem. Vi håller på för fullt med vårt program till mässan och igår fick vi till hela starten, och jag fick kvitton på vad som fungerar och inte i kombinationer, kanon träning med andra ord! Jag var duktig och tränade Koala också, lydnad på schemat och den hunden är jätte mysig att träna, hon behöver bara mer träning och träningskondition i huvudet så hon orkar hålla fokus.

Igår hade jag privatlektioner i vallning, bland annat en BC/golden blanding som är såååå fin i hagen, hon håller avstånd, lägger sig själv när hon är för nära, flankar och balanserar, det är så roligt att se att det kan gå utomordentligt bra att valla med blandraser, och att BC:ns egenskaper är så starkt nedärvande! Det känns extra roligt när förare kommer för att hitta en aktivitet med värde till sin hund, jag tror tösen tycker att vallningen ligger på topp 1! Ullf verkar trivas i sin nya flock, han följer tackorna och har redan blivit en i bergholmsgänget, han är så söt lilla Ullf, jag ska försöka fota honom (om jag bara kommer ihåg att ta med kameran och hitta laddaren som jag har slarvat bort)

Jag önskar er en mysig helg, det ska vi ha!