Plätt DTBKJa som rubriken lyder har vi haft en bra tävlingshelg jag och Plätt. Danderyd Täby anordnade elitlydnad på lördagen och samtliga klasser på söndagen. Vi tävlade då båda dagarna. På lördagen gick hon som tåget, jag är väldigt nöjd med helheten, känslan och många av utförandena av momenten. Sen finns det givetvis som alltid saker och detaljer som kan bli bättre. Men jag ska verkligen ta med mig känslan, upplägget, uppvärmningen och hur jag förde henne på planen både lördag och söndag till framtida tävlingar, nu hoppas jag att vi hittat ett sätt som passar oss bra. Inte för het med andra ord. Det blir lätt så med Plätt… På lördagen skrapade vi ihop fina SM kvalpoäng på 302p och vinst! Känner mig jätte glad över det, nu behöver vi bara en tävling till med fina poäng så är vi klara för SM 2014.

Idag tävlade vi igen, och vi behöver mer rutin på tvådagars tävlingar, om man nu kommer till final på SM är det ju trist om hunden ska bli sämre i sin prestation vilket hon oftast blir. Hon blir aldrig slö min hund, men det märks att hon inte riktigt är lika skarp och därmed tappar lite huvud. Så idag fick vi 280 poäng, förstapris, förstaplacering och vi blev även distriktsmästare i lydnad! Jätte roligt!

Det är väldigt sällan prisbord på lydnadstävlingar på “vanlig klubbnivå” men Danderyd Täby vet hur man lockar tävlande till sig, jag ska absolut tävla där igen. Proffsiga tävlingsledare, bra banor (dom var inte slöa och körde samma två dagar) och jätte jätte fint prisbord, jag tror jag har med mig priser för över 1000:- hem. Laserbehandling, träningstimmar i en inomhushall, fina keramikmuggar, förstahjälpen kit, grejor till mig, hundgodis mm mm. Då känns det ju faktiskt som att man vunnit! Det är något för andra klubbar att ta efter, för det är ju faktiskt en tävling. Oftast får man en liten spraymålad ljusstake och en rulle bajspåsar… så en eloge till DTBK! Jätte trevligt att tävla på er klubb, vi kommer igen!