Nu var det dags för tävling igen, luften gick ur mig lite efter SM och jag har inte haft någon jätte motivation till träning, men när vi i veckan åkte med Teamet för att tävlingsträna på Nynäs BK fick jag det där mysiga pirret i magen man får innan tävling, och dom på klubben var i full gång med att rigga banor etc. Ja då blev jag pepp igen!
Jag har aldrig tyckt att gruppmoment är jobbiga, men efter SM kändes det lite som bara för att något aldrig har hänt på träning är det ingen garanti att det kan dyka upp ändå på tävling, sånt gör mig fruktansvärt nervös. Jag som är nervös ändå när jag tävlar, det är därför jag vill att min hund ska vara så passa bra tränad att jag inte behöver vara nervös för den biten i alla fall. Men det här blev ett bakslag för mig efter SM, som en käftsmäll faktiskt. Men min vita prinsessa satt så fint och låg blixtstilla på lördagens tävling och jag trodde jag skulle svimma bakom husvagnen och tältet där vi stod gömda… men hon satt och hon låg! Vilken lycka! Men det kommer krävas ett par gånger på tävling att jag ska tro på det igen, fast det bara hänt en gång på tävling att hon satt sig upp på platsen. Men där fick vi 10 & 10! Lycka!

Vi lottade sent nummer och det är rätt jobbigt att själv hålla sig fokuserad en hel dag, men jag blir bättre och bättre på den biten. Men får jag välja så lottar jag gärna tidigt startnummer. Men det är ingen ide alls att haka upp sig på startnummer, det är inget man påverka ändå, man får lära sig att kunna tävla under vilka förutsättningar som helst. Det är lättare, om målet är att kunna prestera om och om igen vilket vårat mål är.
Plätt kändes fin, jag lite för nervös som jag byggt upp under dagen, jag var faktiskt mer nervös på lördagen på skärgårdscupen än på SM, hm konstigt det där…. Plätt gjorde det hon skulle och lät sig inte påverkas av mig, vi börjar verkligen bli ett team hon och jag, vi vet våra poster. Att träna sin hund är en sak, men att bli bra på att tävla är en helt annan. Själva tävlandet skulle väl jag säga är nästan 40% av prestationen.

Plätt gick jätte fint och jag med för den delen, vi gjorde det vi skulle när vi skulle. Och sämsta betygen blev på rutan 7,5, det var en svår ruta i ett hörn med blomlådor och skyltar runt om. Utöver rutan hade vi endast 9:or och 10:or! Och där var bland annat en av 10:orna på Fria Följet, det kan jag säga är Plätts förtjänst den dagen, jag var inte helt med där. Vilken Plätt! Det var hårt i toppen med många rutinerade elitekipage och duktiga hundar! Så vi fick ihop 294,5 poäng och SM poäng men ingen pallplats, tack för det fina hund! Nu blev jag faktiskt återigen tävlingssugen (eller är jag någon gång inte sugen på att tävla?) Tävling är beroendeframkallande! Nu är vårat nästa mål att kunna prestera i ett jämt flöde, jag är rätt trött på att det väldigt ofta händer någon liten grej på tävling som kan störa poängen mycket. Hon är så jäkla snabb, så det kan lätt bli en sladd, en tass utanför rutan, etc. Men jag hoppas att vi nu sakta men säkert börjar hitta ett sätt i träningen som fungerar för oss i förlängningen och kunna minimera missförstånd.

Söndagen blev lite tokig faktiskt, jag hade sent startnummer även då, nummer 22. Och innan mig och två till var det en paus. Sen ropades det ut att jag var först ut efter pausen, tog självklart för givet (som jag inte ko0mmer göra igen utan att gå och fråga) att det var två förare som strukit sig, så jag värmde och stod klar direkt efter pausen, men nej det var inte min tur.. värmde upp igen men återigen var det alltså inte min tur, det var speakern som var förvirrad och inte hade koll, det gäller alltså att ha stenkoll själv och inte förlita sig på någon annan. Att värma upp tre gånger var ingen hit för oss, Plätt vart alldeles för varvad. Så hon ställde sig på inkallningen innan jag ropat så det blev en 6:a och sen med en nolla på apport dirr var vi ute ur spelet. Men det var fina delar från söndagen också, det som kändes som en vinst var att hon fixade gruppmomenten i omvänd ordning som det var på SM, hon låg fint och satt!!!! Det var MÅNGA hundar som la sig på sitt i grupp, men Plätt satt! Wihooo! Vi gjorde en 10:a på vittringen, den var så skrämmande fin, hon tog den i första kontakten, hade galopp in och inte et enda omtag. Andra fina betyg från söndagen var 9:a på fria följet, 9,5 på fjärren och hopp apport 10:a. Men nu har vi prövat det, att värma upp tre gånger, ladda, ladda om, ladda, ladda om. Ja det är en erfarenhet det också! Man ska bli bra på allt… Det är tydligen något vi måste bli bättre på!

Det var inte bara mig det gick bra för,  från Teamet var vi 9 som också var där och tävlade och tog totalt 8 förstapris! Vilket gäng! Det bästa med tävling är alla kvitton vi fått med oss till vidare träning! Självklart är jag extra glad över Vidar och Kalle som knep ett förstapris i LK 1, men en hund som nästan bara vallat senaste tiden och var väldigt störd av att det tävlades på planer runt om. Domaren sa även till Vidar på söndagen att även om hunden inte var bäst för dagen så var Vidar den mest tävlingsmässiga föraren, sånt är fint att ta med sig!

Så sammanfattningsvis en mycket trevlig helg, med många skratt, några tårar, fina och duktiga hundar (och några busiga) Nu lämnar jag apporter och konor hemma, packar väskan och åker till Skåne för vallningskurs, vallningsprov och en minisemester med Debbie och Vidar. Vi får se om det kanske blir någon blogg från Skåne, lovar inget men ska försöka! Hej hopp från oss!