När man har Schäfer och tränar skydd måste man som förare använda tyska kommandon och uttala sina kommenderingar lite utländskt, hunden förstår dig tydligen bättre då, tex “fot” SKRIKS, “FUTT” samtidigt som man tydligen kraftigt ska försöka få halskotorna på hunden att byta plats?!

Eftersom tyska schäferhundar också då tydligen hör dåligt måste alla kommandon skrikas, tro inte att du kan prata i vanlig samtalston med en hund med så mycket drifter! Det är lite av rasens svaga sidor… OBS ladda med halstabletter!

Tyska schäferhundar är extremt smarta varelser, dom förstår att det är helt okej att dra som ett as från bilen upp till planen i kopplet, men så fort man kliver in mellan buskarna in på träningsplanen är det ordning och reda som gäller, förstår den inte det så är det lätt ordnat med några snabba FUTT Och ett par örondragningar! Lätt som en plätt och detta är då bara ett tecken på dåligt ledarskap!

Schäfrarna behöver tydligen inga belöningar, vilket ju iof känns ekonomiskt och smidigt, det är tydligen så självbelönande för dom att få gå på en plats vid vänster ben där dom inte får halsen avsliten. Ja, och när jag tänker efter så skulle även jag vara nöjd med det!

…. Man lär sig något nytt varje dag man är på brukshundsklubben och jag kanske ska byta upp mig på en schäfer och hänga på detta trevliga träningsgäng!

Skriver fortsättningen på HD/ED i morgon, måste bara få analysera dagens hundträning i lugn och ro!