Teamet på Skutans gård

Teamet på Skutans gård

Redan inne  Juni, nu får vi passa på att njuta för sommaren är kort! Förra helgen hade vi i vårt lydnadsteam uppvisning på familjedagarna på Skutans gård. Precis innan uppvisningen öppnade sig himlen och spön stod i backen, men vilka guldhundar vi har! Ingen hund la av!

 

 

 

Fårklippning pågår!

Fårklippning pågår!

Sen har vi haft fårklippar-Hans här på besök, han klipper ett får på tre minuter, ja ni det där gick snabbt! Hans berättade för oss att han varit och jobbat med fårklippning i Nya Zeeland, häftigt! Han körde en hand på klippmaskinen och en hand på fåret, kortklippta, nöjda och glada tackor spatserar nu runt här hemma och kan nu njuta av sommaren istället för att svettas! Vidar ska få gå och lära sig klippa med Hans i höst, skönt att Vidde sen kan klippa våra egna får, det blir kanon!

 

 

 

 

Du & Jag Plätt!

Du & Jag Plätt!

 

På hundträningsfronten är det fullt upp, lydnads SM går om 11 dagar, Plätt känns jätte fin i träningen, och det ska bara bli roligt att tävla! Bara jag tänker på tävlingen får jag ett litet pirr i magen, sånt där skönt pirr! Och det blir en liten bergochdalbana i magen… häftigt! Jag försöker att inte krångla till någonting för henne, jag vill att hennes självförtroende ska vara på topp och att hon ska tycka att lydnad är lätt, lätt som en Plätt! Mitt mål med lördagens kvaltävlingen är att gå runt utan nolla och att jag ska vara en proffsig förare! Det känns rimlig tycker jag, sen får vi se hur långt det räcker! Ett moment i taget! Ordningen på SM är bara till vår fördel, att fria följet är sist är kanon, då är min hund “lagom” efter att hon gjort ett helt program innan. Men det är ju inte bara hundarna som ska klara pressen av att tävla mästerskap, det ligger minst lika mycket på föraren. Många ekipage brister på grund av nerver som spökar. Det här blir ju mitt första lydnads SM, men inte mitt första mästerskap. Jag har tävlat i Sveriges första landslag i Freestyle, och förutom landslagstävlingarna tävlat på andra stora mästerskap och internationella tävlingar, så även om Plätt är ny inom dessa samanhang så har jag rutin i bagaget. Kul ska det bli, och snart åker vi! Wihoo!!!