Phuu, så, nu var det gjort. Vi (jag och Plätt) har tävlat vår första rankingtävling i lydnad efter lite påtryckning från andra. Det finns dom som har tjatat ett tag på att jag ska ställa upp, men mentalt har jag inte varit där innan. Det var ett stort steg för mig att ens börja tävla internationellt och även göra min första start på Stockholm hundmässa och göra mitt första lydnads SM. Jag har ju liksom bytt gren från freestyle till lydnad. Och jag har fortfarande saker i tävlingssamanhang att lära mig på den här nivån. Att träna hunden känns lätt, men att tävla, det ni gott folk, det är en konst! Men jag börjar få kläm på det också känns det som på den här för mig nya nivån.

Det var ett väldigt roligt upplägg, allting baklänges ja inte själva momenten utan momentordningen, och sen hade dom slängt in gruppmomenten i omvänd ordning efter fyra moment respektive fyra moment. Det var så jäkla proffsigt arrangerat, bra och jämn bedömning, här delades det inte ut några gratis poäng inte. Man fick det man förtjänade. Och slarvade man (läs jag) kostade det.

Jag kan inte vara mer än nöjd med vår första rankingtävling (en ranking tävling för er som inte är så nördiga är alltså en form av uttagning till det svenska landslaget i lydnad) Vi fick betyg på samtliga moment och gjorde några väldigt bra, jag fick en hel del avdrag för långa kommandon och lite små dubbelkommandon med kroppen. Det ska svida! Vi slutade på en 11:e placering av 25 startande och då är det gräddan av eliten som är på plats och slåss. Så jag är väldigt nöjd med det, att vi gick för ett förstapris känns också kanonbra! Nu måste jag höja mitt tävlande ett snäpp till, finslipa små detaljer och anmäla till ytterligare en rankingtävling. Nu har jag fått blodad tand!