Laddar och planerar för kvällens kursstart, “grunder för tävlingshunden”. Ska bli fantastiskt roligt att få hjälpa dessa ekipage att komma igång med grunder, grunder är fantastiskt roligt. Och det är väldigt underskattat! Ofta när ekipage söker min hjälp i sin träning är det nästan alltid grunderna vi får backa tillbaka till, kan vara fria följet (ingångar och utgångsställning), tugg på apporten, ett dåligt gripande, ingen stadga eller brist på verktygslåda för att verkligen få fart på sin träning.

En bra verktygslåda är verkligen A & O för att få flyt och förståelse i träningen. Min verktygslåda är ovärderlig och den innehåller så väldigt mycket. Allt från inlärningstekniker som hunden förstår till olika belöningsord, flertalet belöningar, ett klotterplank, skillnaderna mellan att göra om för att det blivit fel och göra om för att träna uthållighet… i can keep going! Men ni förstår vad jag menar. Jag är lika förväntansfull själv när jag ska hålla kurs som när jag själv går kurs! Kvällens grupp är en väldigt brokig skara, vi säger välkommen till en Hoffe, en Aussie, en Chesky pes och en pumi!

Ilo 1 år sedan på bilden

Ilo 1 år sedan på bilden

Tänkte avsluta med lite skryt faktiskt, Ego Dog´s Amazing Girl eller “Ilo” som hon kallas till vardags som bor hos Aino (och Aino deläger henne med kennel Karvalkorvan) i Finland blev i helgen BIR, tog cert och cacib på en internationell utställning med åtta pumi anmälda! Grattis till er! Jag blir lika glad varje gång det plingar i mobilen och jag får en liten SMS rapport om hur det går för mina valpar!

Nu är det dags för mig at ta tag i min egen hundträning för dagen, men innan dess ska jag hämta ut et paket från Jami, har beställt en internationell metallapport och en fjärr skylt!