Bimbo helt fokuserad på en av nålarna!

Bimbo helt fokuserad på en av nålarna!

Nope, ni kommer inte tro på det här, det är knappt så jag gör det… Kortfattat har Bimbo har haft tjall på L7S1 en längre period, hon har också ärr vävnad efter en bitskada i tassen som gör att hon inte kan röra två av tårna fram. Detta leder då självklart till att hon belastar sig fel när hon rör sig och drar då på sig ännu mer skit i maskineriet.

Bimbo går regelbundet på akupunktur, laser och simning för att lindra dessa besvär och stärka upp hennes muskulatur. Igår var vi hos Anna för akupunktur och hon fick även en laserbehandling i länden, vi fick också med oss ett “akupunktur sele” hem, nej det är inga nålar rakt ner i tyggen, utan det är ett sele som trycker på punkter i ryggen så låsningar och smärta släpper.
Detta ska hunden ha på sig hela tiden, dygnet runt. Det är helt nytt i Sverige och än så länge bara på försök…

Igår hände något helt otroligt, och ja det kan låta sjukt, hunden SOV MED BÅDA ÖGONEN STÄNGDA, HUNDEN VAR I TOTAL VILA! Det har aldrig hänt förut, man har alltid sett på henne att hon ständigt har ett öga öppet, ligger alltid på “spänn” går alltid upp om man passerar, följer mig i hasorna som en liten svart-röd svans, och innan hon somnar går hon i MÅNGA cirklar, bäddar sönder varenda bädd, bär runt på fällarna, ja det är väldigt många inlärda och otroligt jobbiga stress tics.

Allt började med att vi satt i soffan, och jag tyckte något kändes annorlunda, innan jag kom på att det fattades en malle som rantade runt, runt, runt… Jag var först tvungen att fråga Vidar om han kunde se om hon levde, och ja det  gjorde hon när han gick fram (men hon var svårtväckt) Sen kom modprovet, Vi passerade flera gånger och i vanliga fall skulle hon direkt ställt sig upp och kollat vart vart vi skulle, men icke sa nicke… mallen låg kvar och SOV!

Hon sov hela kvällen, ut och pinkade och gick sen in och sov igen. Tänk att man kan bli så van vid så jobbiga beteenden, och bara lär sig leva med dom, det känns inge roligt att kvällarna ska gå ut på att gorma “gå och lägg dig, gå och lägg dig” knyta fast hunden i vardagsrummsbordet (ja jag har gjort det också när jag tröttnat), eller stoppat in henne i en bur, och då bet hon vid ett tillfälle av tre huggtänder som fick rotfyllas…. Visst lägger hon sig till och från, men minsta ljud eller rörelse så är hon uppe på benen igen, jag kan lägga henne på ren lydnad, och ja då ligger hon men det tar lång tid innan hon stänger ner och kopplar av.

Så att denna hund var totalt avkopplad, och inte låg på lydnad var en helt otrolig känsla, nu har vi bara haft selet i ett dygn, och vi ska sen utvärdera det tillsammans med ett tjugotal andra hundägare som också tagit hem det och satt det på sina hundar, vi får se om det var slumpen, om det var selet eller om hon kanske håller på att bli sjuk och har en infektion i kroppen.

Det är för tidigt att säga, men jag tycker det är lite otroligt att hon verkligen kunde koppla av första kvällen med selet på sig, man kan ju undra hur ont hundar kan ha, utan att visa det för oss men ständigt går runt som på nålar, jag vet ju själv hur grinig och jobbig man kan bli om man har tandvärk, magvärk eller ryggvärk…

Att hundar får en del anorlunda beteenden pga av smärta är ju sen tidigare känt, men det jag menar är att jag tror att det är fler saker som hunden gör än vad vi tror som faktiskt inte är “olydnad” utan bara ett sätt som hunden impulsivt reagerar/agerar på pga av att den har/hade en smärtbild från den situationen eller som i Bimbos fall inte riktigt kan slappna av. Sen tror jag i ärlighetens namn också att hundar med en lite skörare mentalitet drar på sig dessa typer av överslag och konstigheter än en hund som är riktigt “stadig” i nerverna.

…fortsättning följer!