När jag börjar träna på allvar finns det inget som stoppar mig! Just nu är jag i en sån period, idag vart det vallning på schemat för tre glada töser, Koala, Plätt och Tira. Den som förvånade mig possitivt idag var lilla fröken Tira, föste först i lina och jag kunde stå i mitten och longera henne runt hagen med slapp lina och hon föste med ca 3-4 m bakom fåren i lugn trav hela tiden, sen fick hon hålla dom till mig och när vi traskade runt i hagen hade hon lika fint tempo då, jag borde filma henne så ni får se! Det är knappt några filmer på pumi där jag sett att dom kommit så långt att dom fått ner hunden i tempo och inte bara rusar runt, så en stolt pumimatte var jag idag!

Plätt var lite ofokuserad, het och orkade hålla fåren till mig men orkade inte greppa fåren hela tiden (svårt att beskriva skillnade för någon som själv inte vallar) Jag vill att hon ska lugna sig något i sina hämt och hålla koll på fåren och inte bara flanka och springa, men det märktes idag att vila från vallning inte är en bra ide för den tösen om man vill ha utveckling (som verkar vara den rätta metoden för Tira) Koala rymde in i hagen, jag hade bara tänkt ha henne på lina men tji fick jag, rakt in bland fåren genom stängslet, jag höll på att sätta mitt ramlösa i halsen när jag upptäckte vad den flickan gjorde, runt, runt, runt som en jäkla galen höna. Sen började hon flytta omkring dom där inne helt själv… intresse är något som helt klart finns. När jag väl fått tag i henne fick hon fösa i lina och hej vad det går! Den där kommer bli kul att utveckla i hagen framöver!

Lite promenader och klippning och shopping av nya gardiner stog också på schemat idag, men tycks allt detta tycker jag att jag inte hinner med tillräckligt, vad kallas det syndromet? “rastlös själ” kanske… myror i brallan är bara förnamnet, jag kan verkligen känna ångest om jag bara är hemma och inte gör någonting… jag har inte ens kopplat in min TV i nya bostaden och jag äger ingen DVD, TV är något för dom som drömmer om bra tävlingsresultat men inte tränar… keep on dreaming!  Det tycker jag är ganska vanligt att folk vill så mycket men inte lägger ner tid, det får räcka med dumburken (datan) och TV:n får vara inredning tills vidare…

I morgon blir det mer träning, lydnaden är prioriterad, jag är fortfarande taggad efter lydnaden med Andreas Rundquist, igårkväll vart det “bara freestyle”. Dom har lydnadstävlingar på klubben, så tänkte kika lite på också och snacka lite skit med klubbkompisarna… nää nu finns det ingen ro till att sitta här längre, nu ska jag till mina föräldrar och lämna av Bimbo som ska gå på kantarellkurs med mina föräldrar i morgon och på söndag…