Ego Dog's Amazing Twinkle Little Star, foto Elin BTränade igår igen före mina kurser, och visst går jag att lära! Tur är väl det Plätt! Nu hade jag en bra plan för fotgåendet där hon gärna är väldigt överambitiös i sina vänstersvängar och kastar sig till vänster, vilket då inte ser speciellt snyggt ut. Men med en väldigt enkel lösning fick vi ordning på det. Helt om i språng marschen blir bättre och bättre, vittringen suger! Så fort hon höjer sin aktivitetsnivå det minsta stängs nästan av, igår fick jag til en fin av fyra, två andra var rätt men då smakar hon på minst en pinne innan, men där har jag också en plan så det känns trots allt inte så jobbigt.

Hon gjorde fina konsskick och hon är smart den lila skrutt hunden, hon har verkligen börjat skilja på apporterings dirrigering och rutan redan vid konskicket, ska hon till apporterna ställer hon sig bakom konan, och står rutan till vänster om mig rundar hon konan från höger för att vara så startklar som möjligt till min vänster och rundar den från vänster om rutan står på min höger. Om hon vill ha det systemet bryr jag mig inte om. Gulligt tycker jag!

Koala fick också en träningsstund, körde igenom ettans moment… måste nog anmäla till en tävling snart så man för rövan ur vagnen och tränar lite mer strukturerat och kontinuerligt. Mycket man ska hinna med…

Valparnna är helt galna, och jag fick SMS igår om att deras stamtavlor är skickade, hoppas alla mina namn gick igenom! Fyra av sex valpar har provat att ta simborgarmärket i dammen, dom är aldrig ute själva just på grund av dammen… en, två, tre, och fyra …. plums, plums, plums, plums…. torka, torka, kallt, kallt… brrrr in i värmen igen… men dom verkar inte lägga på sig speciellt mycket av rädslor, för nästa gång dom kom ut ville dom sticka ner huvudet och kolla in dammen igen, denna gång med lite mer försiktighet dock.