Mammas pärla!

Mammas pärla!

Ute faller snön, mer snö på det här… ja idag har det varit en riktig skit dag! Men inte ska jag deppa ihop för det, jag ska vara lika positiv som Koala! Alltid glad, glad i nya möten med folk och fä, glad när vi tränar, glad hemma, ja den tjejen är till och med glad för att det snöar idag, hon rullar, glider, hoppar, skuttar och gör snöänglar! Så nu ska jag sudda bort min sura min för lite snö och va lika glad som malan! Älskade skrutthund! Din positiva energi smittar av sig – Tack Koala!

Ikväll ska vi till lokalen, målare är bokad och färgerna på dagis blir vit, svart och lila. Jag har handlat fleecefiltar i svart och skitsnygga vaxdukar som jag ska sy överdrag till hundbäddarna i. Nu ska jag på jakt efter hundleksaker i samma färger och vattenskålar, så förslag på hundprylar i svart, vitt och lila mottages tacksamt! Det som ska göras ikväll är att fastslå våra ideer med hur det ska byggas, fan då… jag ändrar mig hela tiden, men någon gång måste jag bestämma mig!

Ni som funderar på lydnadslägret för mig och Pia Brygård, det finns bara två platser kvar i gruppen I & II, så snabba puckar om du vill ha en plats där. Nästa vecka ska jag förkovra mig själv lite faktiskt, jag och Vidar ska på ett superintressant seminarium, följande text om föreläsningen är tagen från kära Evas hemsida (som också är arrangör för den här kvällen)

Seminarium om hundar och hundträning – Tobias Gustavsson & Jens Karlsson

Seminariet syftar till att med en vetenskaplig grund nyansera diskussionen om dressyrmetoder, inlärning och hunduppfostran.
Under kvällen varvas korta föreläsningar med en avslutande diskussion.

Följande ämnen kommer att tas upp:
Hundträning och vetenskap – Hur har de med varandra att göra? Kan man säga att en träningsmetod är vetenskapligt baserad? Hur väl är träningsmetoderna förankrade i modern forskning om inlärningsteori och etologi?

Att använda bestraffning och belöning vid hundträning – Vad är sant och vad är falskt? Vad är rätt och fel?

Fostran och inlärning av moment – Är det någon skillnad?

Vargen och hunden – Vad är sant och vad är falskt? Hur påverkar det hundträning och hundhållning?

Dominans och ledarskap – Vad är vad och hur påverkar det hundhållning och hundträning?

Föredragshållarna Tobias Gustavsson och Jens Karlsson är verksamma inom varg- och hundforskningen vid Grimsö Forskningsstation, SLU