I helgen har vi spenderat vår mesta tid hos fåren, vilket jäkla kanon väder och vilka jäkla kanonhundar (och kanon bullar, tack Helena)! Måste faktiskt få klappa mig själv på axeln, jag har inte gått en enda vallhundskurs med Plätt (bra eller dåligt, vad vet jag) men trots det börjar vi fasiken få till rätt många fina delar, om jag själv är domare iaf!

Tränade på ny plats och körde hämt på endast en ut signal på ca 160 meter, inga problem! Tränade fösningar på längre avstånd, inga problem! Hon går från klarhet till klarhet, eller så är det jag som går från oklarhet till klarhet, vad vet jag? Kul är det iaf när träningen går frammåt, men nu måste jag iaf gå en kurs känner jag, jag vet inte vad jag ska träna på mer, vi föser, vi hämtar och vi driver, vi behöver nog bli lite mer utmande jag och Plätt nu i fårhagen. Så kom igen nu dra på med bra tips på vallhundsinstruktörer runt eller kring stockholm.

Kalle ska vi inte prata om, tamejtusan vad fin han är i hagen, vi släppte honom första gången i lördags och det skulle vi haft på film. Vilken stjärna, det känns som att vi kommer förstöra honom, han är för bra för två töntar som mig och Vidar. Vi är lydnadsfreaks, inte proffs på vallning… jag fick iaf gåshud när vi släppte honom efter ett par pass i lina, vilka naturliga utgångar, vilket fint eye, vilken djurkänsla, ja vad mer ska jag säga, hunden är naturligt jävligt bra helt enkelt! Jag måste få röven ur vagnen och filma honom på lydnaden också, han och Vidar har kommit igång bra, en fin grund för fria följet, ett fint ligg från stå och från sitt, fina ingångar och ett bra sitt under gång. Det tar sig och lilla Kalle är så rolig att hålla på med!