Vi har pratat väldigt mycket om mål och hur viktiga dom är i vår träningsgrupp, så för att göra det lättare för er andra att sätta era mål tänkte jag visa hur jag själv sätter mål. Slutmål, delmål, vecko mål och dagens mål.

Slutmål 2012: Tävla lydnads SM och ta mig till söndagens final.

Hur ska jag ta mig dit?
Måste presstera tre bra tävlingar och höja mitt snitt, mitt personliga mål är att kvala på tre tävlingar över 300 poäng var.

Hur ska jag klara det?
Just nu gäller det att få ordning på vittringsapporteringen på tävling som fungerar på träning och träna vidare på den nya fjärren med det nya systemet. Om vi bara skulle få ordning på vittringen ligger vi över 300 poäng under förutsättning att hon fortsätter gå så här bra på tävling.

Hur ska jag klara det?
Träna fjärren helt separat ett par gånger om dagen och när det gäller vittringen alltid be om hjälp med att lägga ut dom på träning.

Ni ser, om man delar upp sina mål och tar reda på hur man ska nå sina delmål så verkar det kanske omöjliga lite lättare, glöm inte bort att sätta nya mål längs vägen!

Nu laddar vi om i veckan och siktar mot nästa tävling nästa helg, planen för veckans träning är att avsätta tid för min egen träning och den ska vara orubblig! Min egna träning denna vecka kommer bli, måndag, tisdag, onsdag och fredag. Tävlar på söndag. Där i mellan ska jag träna fjärren tills jag kräks! Vittringsapporteringen ska få vila i två-tre dagar, sen tar jag hjälp och kör även det momentet. Jag tror vi båda behöver vara ifrån det ett tag…

Kom ihåg, självklart dina delmål ändras under resans gång, det är ju en förutsättning att det som fungerar fortsätter att fungera för att du ska kunna hålla dig till din träningsplan.

I morgon ska alla i träningsgruppen pressentera sina tävlingsmål, ska bli spännande att se vad dom har bestämt sig för!