Våra tackor och lamm förra sommaren

Våra tackor och lamm förra sommaren

Det finns dom som hatar måndagar, men jag säger välkommen måndag och välkommen nya träningspass med hundarna, nya möten med människor, nya utmaningar och ansvar. Jag tycker ju om hösten bäst av alla årstider och fredagar är inte min grej då gillar jag måndagarna bättre, dom känns mer trygga, stabilare, ansvarsfulla och grundade. Så välkommen måndag hos fam Willblad är du välkommen!

I helgen har jag och flickorna vallat (ja inte Bimbo av förklarliga skäl, hon kan få vara med nästa slakt) Jag och Frida ställde oss i stora hagen och tränade hämt, Frida stod med Poppy ca 50-70 meter bort och höll fåren, Plätt hämtade upp dom och sen fick Poppy hämta hos oss, lite som att spela ping-pong fast med får! As roligt och jätte nyttigt för Plätt (och mig) Plätt har innan bara gjort korta hämt i vår täningshage, nu sitter dom som en smäck så det var dags för nya utmaningar. Jag tycker att hon utvecklades under hela passet och ifrån vallhagen gick en väldigt trött och mallig tös! Efter vår hämt-träning tog vi in alla fårisarna i fårhuset och alla får fick välbehövligt fästingskydd och knottsskydd, så dom slipper alla blodsugare!

Självklart fick Koala och Tira också valla, Tira slog till med ett riktigt bra träningspass (hon har vilat från vallningen ett tag för att smälta och tända mer) Och jag tror planen gick i lås, Tira vallar nästan helt tyst, vilket är så skönt. Vi fortsatte med våra hämt och drivningen klarar hon galant nu, perfekt tempo, tyst och lugn och bra avstånd. Koala fick mest leka runt bland fåren  och hon visar så fantastiskt fina anlag för vallning redan nu och det här var bara tredje gången på får. Hon rundar, och håller ihop och visar en riktigt bra djurkänsla och går inte in och biter i frustration eller av rädsla. Tummen upp för pumi flickorna i lördags! Wohoo vilket dreamteam!

Det som väntar i veckan är bland annat i kursväg avslutning på våran fantastiska unghundskurs i morgon, privatlektioner måndag kväll, en i morgon, och två på onsdag. Egen träning med hundarna idag, torsdag, fredag och lördag, vallning söndag. Vi har även lite öppenträningar i vallning i veckan. Om du har gått kurs för mig och Frida är du välkommen att själv träna på fåren. Mer info finns på hemsidan. På Fredag ska Bimbo till Anna Holmgren för att kolla in framtassen och hur den läker och sen ska min älskade kusin i Täby ha studentmottagning på fredag. Vad köper man i studentpressent?