Brist på en hel del träning så i det stora hela borde jag vara nöjd med dagens tävling, men jag kan inte det hur mycket jag än vill. Plätt gör många väldigt fina detaljer, hon håller suveränt på tävling och gör alltid sitt bästa. Så besvikelsen får jag ta ut på mig själv, som sagt bristande och jävligt dålig träning dagen innan. Det är skit enkelt, man får det man tränar, men det inte lika lätt att smälta det som att säga det.

Men om vi tar dagens tävling från början så gjorde hon Gruppmomenten för 10-10, skönt att jag fått ordning på hennes tassar som hon har en tendens att tidigare korsa, tummen upp på det!

Sen fick jag en hel del slarv pga av lite dåligt uppvärmd och het hund, men man lär sig, hon var fin i Fria Följet men i sakta marschen vart det ett gäng halter under gång, dvs hon doppade rumpan, men det andra var fint så 8,5 på FF.

Dumrutan gjorde hon bra men även där lite het, och gissade tyvär på sitt så det vart ett väldigt fint läggande, ligg och stå var toppen fina och hon är helt stilla. men totalt 7

Inkallning – 9, rätt okej, men den har tränats för lite (för att spara på min hund lite)

Rutan – 10, inget att anmärka på där.

Apport med dirrigering 10, inget att anmärka på

Metall 9,5, lite struligt i upptaget

vittring 0, men mitt fel idag, jag kommenderade henne en gång ute vid pinnarna vilket man inte får, men hon tog rätt och kom in, så jag hoppas att hon inte ser ut som ett frågetecken nästa tävling, vittringen funkar bra på träning.

fjärr, 7,5, framdrift, där behövs mer träning. Jag har ju lagt om hela hennes system och det är långt ifrån klart, så jag får leva med skit poäng tills hon fattat grejen eftersom jag kommer tävla under tiden jag tränar klart. Så det är inget jag hakar upp mig på.

Så både ja och nej, en bra tävling i det stora hela, en pall plats och ett första pris idag på totalt (jäkligt pissiga) 261 poäng, men nej jag är inte nöjd. När vi ligger på över 300 poäng kommer jag vara nöjd, det är nästa mål… vi tävlar igen nästa vecka, träna, träna, träna!

Tanken på att jag i alla fall har världens finaste hund gör mig trots allt lite gladare…