Nästan varje år har det varit freestyle och utställning för min del på “mässan” men efter vår senaste satsning på lydnad tyckte jag att det skulle vara roligt att deltaga på Stockholm hundmässa med Plätt. 25 hundar deltog lördag och söndag och jag ska försöka samanfatta detta lite kort! JAG ÄR GRYMT NÖJD!

Tävlingarna dömdes som om det skulle varit mästerskap, dom poängen man fick var man väl värd. Det strösslades inte med betyg, jag tävlar mer än gärna igen för Kjell Edström igen, HÅRD men RÄTTVIS det gillar jag, lika för alla. Och det man gjorde bra fick man även betalt för, det är så en bra lydnadstävling ska bedömmas tycker jag. Inga gratispoäng till höger och vänster!

På lördagen la sig Plätt ner på sittande grupp, varför? Ja det kan jag analysera i lugn och ro, har några ideer om att det är löp på gång, att hon inte fattade att det var tävling etc etc. Men det kommer jag väl aldrig få veta, fick iaf veta att jag måste träna gruppmoment också, hur tråkigt det än är!

Känner mig otroligt nöjd över resterande program, med några fina betyg såsom platsliggning 9, vittring 9, fjärr 9, och dagens högsta betyg av samtliga ekipage på fritt följ 9!!! Nu måste vi verkligen ta igen på alla “spring moment” vi inte kunnat träna under hela hennes rehab period, men det kommer! Alla betyg är offentliga så för den nyfikne kan ni se hela tipsraden för både lördagen och söndagen på SBK tävling, se “resultat”.
Vi slutade på 233,5 poäng utan sittande i grupp och en elfte placering. Väldigt nöjd!

Söndagen kändes kanon! Hon satt fint i gruppen 9,5 och låg på platsen 9,5 (rörde en tass) och glad att jag fick betalt för fjärren en 9:a, hopp apport 9,5. Hon gjorde ett riktigt kalas program, det kändes toppen! Sen kom vi till vittringsapporteringen, Plätt springer ut, sorterar fint, kastar sig tillbaka till mig, snubblar på sig själv, tappar pinnen och letar febrilt över vart pinnen tagit vägen. Hon blev nog lite yr, jag hjälpte henne med vart den var så där rök många fina poäng, en 5:a vart det där. Vi slutade då på en åttonde placering och tog ett första pris, duktiga älskade hund! Hon var helt obrydd av miljön och gjorde som vanligt sitt bästa!

Vill också grattulera Maria Rick som vann på lördagen och Lillemor Edström som tog hem segern på söndagen! Stort grattis! Det här vill jag göra om, är riktigt fast i ett lydnadsträsk just nu, freestylen lockar inte alls för tillfället…

Extra roligt är det när duktigt lydnadsfolk kommer fram och berömmer mig och min hund, och säger att om jag skule ta en kull på Plätt så ville dom ha en valp! Det värmer i hjärtat! Ja, jag vill också ha en valp efter finaste Plätt, så nu väntar bara ögonlysning och vallprov…

Elin var även där och visade våran vackra Tindra, Ego Dog’s Amazing Twinkle Star, hon skötte sig galant, fick super fin kritik, vart tilldelad excellent och kom 2:a i juniorklassen, domaren sa att han ville se lite mer “attityd” och hon var mega trött efter ha varit på mässan sedan 8.00 på morgonen (efter min inrådan, haha) Hoppas någon fick någon bild på fina Tindra, dom jag tog med mobilkameran är alldeles för dåliga. En annan av “mina” pumiflickor var också på plats i rasmontern, där kunde folk träffa och klappa på lilla fina Yeba som stod där med matte Carin. Vill också passa på att grattulera Camilla (och matte Monica) på kennel Camms som tog hem BIR med Yebas syster Blixtra.

Nu ska vi ladda om, träna mera och sikta på ett SM kval, vi har till april på oss! Hoppas vi hinner! Här kommer ett litet bildsvep från helgen, och avslutar hela bildsvepet med vad jag tycks tro är väldigt inne- en bild på mig och min hund, OCH plutande läppar! Tycker ni att jag lyckats få till det??? Hoppas! För då kanske även jag kan få vara med i klubben “Sexy look whit dog club”

20121217-131352.jpg

Debbie och Carro (årets SM vinnare i rally lydnad)

20121217-131413.jpg

Debbie lånar pappas tumme

20121217-131437.jpg

Carin och Yeba i rasmontern

20121217-131505.jpg

Malenas underverk “Loke”

20121217-131517.jpg

Pumichefen Lena på Mariell De Marque

20121217-131536.jpg

Fina Helena i Aussie klubbens rasmonter

20121217-131549.jpg

Och mitt försök till att bli värvad i denna nya “pluta med munnen klubben”