Nu är jag av med oskulden, jag har gjort mitt första vallhundsprov! Jag säger ju alltid åt mina elever att läsa regler innan dom tävlar, men det verkar ju inte gälla mig själv…

Väldigt nervös inför starten och det är ju som med allt man tävlar första gången, man tror att ingen annan ska gör något fel och att det bara ska vara näst intill felfria rundor. Vi startade som nr 10 så jag stod och kikade på ett par hundar innan. Det kändes bra, det var dödliga förare och hundar dom andra också…

Våran tur, utgången kanon! Framdrivniningen lite sned och vind och för snabb, runt fållan ok, fösningen allt annat än bra och där missade vi en grind, höll på att tappa fåren, fick tillbaka dom. Andra grinden check! Fålla in kanon, högsta betyg fålla ut jätte fin bara en pinne bort. Sen var vi klara, jag överlevde! Phuuu! Jag har gjort det, jag är inte oskuld längre! Vi he startat vårat första vallhundsprov! Plätt var duktig, jag var inte lika proffsig kan man säga. Totalt 46 poäng, fyra till så hade vi grejat det då vi hade 25 på hämtet. Nu vet jag vad jag ska träna mer på! Känner mig faktiskt lite sugen nu!

Vidar gick också sitt första vallhundsprov med Kalle, det såg lugnt och kontrollerat ut och Kalle såg jätte fin ut, Vidar tappade bara poäng på linjer. Och han fick beröm av James som är den regerande världsmästaren som satt och tittade på allt. Dom slutade på en 3:e placering och med godkänd vallhund av 13 hundar!!!! Duktiga, duktiga dom!!!!!!!!

Kursen var kanon, maten toppen och vi har träffat gamla och skaffat nya vänner från världens alla hörn! Nu är vi slut som artister och har påbörjat resan hem. Tack fina Lottie, som ordnat allt så bra! Det här gör vi om!

Hej hopp!

20130705-095740.jpg