Våra instruktörer

Våra instruktörer

I helgen som gått hades vi en återträff för åtta härliga instruktörer, som gått sin freestyleinstruktörsutbildning hos oss (eller ska gå nu i år) Dom var 10 anmälda från början, men tråkigt nog kan man inte styra över sjuka hundar eller sjuka förare, er hoppas jag få se nästa år!
Vi besökte återigen Mölntorps gård där vi hade årets seniorläger, jag trivs på den gården, trots att den saknar storkök och har gemensamma WC och dusch utrymmen, den har så många andra stora fördelar. Mysig omgivning, fin teori och matsal, fin träningsyta. Det som vart lite tokigt var den bristande belysningen på en av träningsplanerna, som vi hade blivit lovade eftersom jag och Frida gärna kör kvällspass med hundarna, denna belysning var under all kritik  men med glada och possitiva förare klarade vi oss igenom det galant.

Vi pratade om hur man inspirerar när man leder en grupp, det vart bra disskutioner och jag och Frida delade med oss av våra egna erfarenheter om hur man levererar en bra föreläsning och lektion med eller utan hund. Hur undviker man besvikna deltagare, hur ska man motivera deltagarna till fortsatt träning efter kursen, hur gör man en föreläsning levande, det var några av ämnena vi pratade om.

På lördagen tränade vi HTM och på söndagen tränade många nya trix, som inte ingick i instruktörsutbildningen, två pass med hund hann vi med dag två. Jag och Frida föreläste om dom nya reglerna som kommer träda i kraft efter årsskiftet, mycket finns kvar och en del ändringar har gjorts, det som känns roligt är att man år 2011 och frammåt kommer kunna ta Freestyechampionat (dock ej i HtM)

Vill också passa på att tacka Adam Brännström för din föreläsning om Friskvård för freestylehunden, Adam pratade mycket anatomi och grundläggande vetskaper om vilka muskelgrupper som ansträngs i respektive övningar. Vi fick chans att ställa frågor, och det var väl ingen som undgick att jag coh Frida är frågvisa? Frågar man inget får man ingenting veta!