Ni som har pälshundar vet ordningen på operation “utställningsfix” I denna ordning ska uppdraget utföras. 1. kamma, kamma, kamma! 2. Bada först med schampo och sen med balsam. 3. Föna och kamma igen (på utvalda platser om man har pumi då den självfallet ska vara lockig) 4. Klippa.

Vad jag höll på med igår har jag ingen aning om faktiskt, och tid tog det! Vidar tog barnet och jag åkte ner till min lokal där jag har trimdel, det är så smidigt att göra iordning hundarna där, då jag har badkar, golvfön, trimbord etc.

Hade lite bråttom då jag skulle infinna mig på hundträning vid 21.00, Ställde Koala i badet och blötte ner henne, hällde schampo i en blandflaska men tyckte inte att schampot löddrade, jag har köpt nytt schampo så det kanske bara var den modellen tänkte jag (lite dyrare schampon från frisören till oss tvåbenta löddrar ju inte så länge håret är skitigt) men jag drog på med mer schampo i en omgång till denna gången helt outspätt. Näpp, inget skum, konstigt. Jaha, i med balsam då… FUCK! Det stod ju schampo på den jag trodde var balsam och vice versa, jaja, i med riktigt schampo då. Och jag orkade inte köra en fjärde omgång med balsam ytterligare en gång till. Smartskaft! Torka torrt, in på bordet, FUCK igen, glömt att kamma innan, vilken nybörjarmiss, jag har ju bara haft pumi i 15 år…

Koala var som en hel tova hela hon, och ordningen på balsam och schampo hade inte hjälpt till. SUCK! Jag höll på att föna och kamma i nästa 3 timmar, herre gud vad jag är slut i ryggen idag. Och inte han jag klippa klart heller. Varför kan inte hjärnan gå på autopilot? Om jag glömmer sätta på huvudet kan den väl bara sätta in ett emergency program och tala om för händerna att det är fel ordning? Jag kanske ska installera en varningslampa varje gång jag gör först och inte tänker alls, det skulle vara smidigt!

Utställning i morgon och jag har en (och en halv) hund kvar att göra iordning, den vita är mening med att ordna för tidigt, den håller sig liksom inte vit så länge…