Ännu en hundig vecka börjar gå mot sitt slut. Startade veckan med att dra igång en unghundskurs och en vardagslydnadskurs, bara gamla kära ansikten som gått antingen valpkurs eller unghundskurs tidigare. Två engagerade grupper och toppenfint väder, kan knappast bli bättre!

I Tisdags hade Tira sin kursavslutning på agilitykursen, tävlingsmänniska som man är när vi skulle avsluta kursen med att köra en lättare bana sprang höggravida jag som en tok, men trots det var vi inte snabbast, det slutade bara i soffläge och ryggvärk…

Helena och Storm, bilden tagen av Elin Berglund

Helena och Storm, bilden tagen av Elin Berglund

Igår hängde jag på Helena och Storm från vårt Team som skulle debutera i lydnadsklass I på nynäs BK för att hejja, peppa och stötta, det slutade i en tredjeplacering och ett första pris på 174,5 poäng. Passade även på att träna Plätt i två omgångar både före och efter tävlingen då vi ska tävla på lördag. Hon var en aningens het, men trots det hade hon huvudet med sig när vi körde vittringsapportering – duktig hund!

Ikväll är det Torsdagsträning med Teamet, ska passa på att köra ett helt elit program tävlingsmässigt och jag måste nog även träna i morgon för at få Plätt på en bra nivå inför lördagens tävling.

På söndag ska vi avsluta veckan på hundutställning i vallentuna, jag har anmält tre pumi – Silver, Tindra och Koala även Frozt ska få hänga på för lite miljöträning. Så nu i veckan har jag klippt pumi på löpande band känns det som… ja gott folk, vi fick ju den här veckan att gå också!