Hoppa är något Tira är galet bra på, här hoppar hon hopprep!

Hoppa är något Tira är galet bra på, här hoppar hon hopprep!

Japp, jag hade ju lovat min lilla pumi tik Tira att hon skulle få träna agility, det har inte blivit så mycket tid för hennes del sista tiden. Så sagt och gjort anmälde jag mig till en agility kurs med henne på Haninge BK. Vi hade vår första träff igår och fokuserade på hopp, tunnel och slalom. Jag har tränat och tävlat agility för en så där 10 år sedan, och mycket har hänt på agilityfronten, vi prövade igår bland annat ett nytt fräckt slalom, som säkert heter något speciellt. Men hunden ska springa mellan pinnarna som i en tunnel, och sen “viker man in” pinnarna tills hunden fått in känslan i kroppen av att springa rakt fram och är då tvungen att sick sacka mellan pinnarna, det är säkert någon agility frälst som läser det här, hjälp mig med vad det slalomet och tekniken heter…

Elin har ju lånat Tira ett par gånger och tränat agility, så vi har lite försprång, men man ska ju få ordning på sig själv också. Och fort ska det gå, ja jag kommer nog bara bli långsammare och långsammare just nu… men kul är det och det tyckte Tira också! Det var en liten pumi prinsessa som sov väldigt gott igår! Så nu är det fem gånger till på tisdagar där vi ska förkovra oss i agility sporten, spännande och roligt!