Vi säger Grattis Kungen!

Vi säger Grattis Kungen!

Idag blir kungen 13 år gammal! Fast han tror ibland att han är 13 år ung! Igår träffade han sitt barnbarn Totte (ett Brasse barn), och herregud vad gubben sprang och jagade och jagade honom, tills han trillade och då blev hela hans image förstörd, lite småsur gick han därifrån sen, han låtsades som det där aldrig hände, vad jag? Trilla? Aldrig?

Ja han ser dålig och han hör ännu värre, han hör inte ens ljud som han i vanliga fall borde VILJA höra, såsom koppelljudet när vi ska gå ut, ljudet från fodertunnan, ordet “grisöra” som han så väl vet vad det är, då brukar han skynda sig och springa till torkskåpet och titta upp hos mina föräldrar för där vet han att dom ligger,långt där uppe… men nä, Csar han hör inget, han tror att han har hamnat i den mest fantastiska värld där jag har slutat kommendera honom, och han aldrig mer kommer behövas kallas in.

Något som har hänt är att jag var ute på ängarna bakom mig, alla hundar går lösa och Csar spatserar glatt på framför mig, jag ropar men ingen reaktion. Jag ropar igen och inget händer, han vinklar inte ens öronen… han ser en kvinna komma gående och han tror att det är jag…Så han springer ikapp henne och går precis i hasorna på henne, hon går snabbt och han ser besvärad ut för att han behöver gå så raskt för att hinna med kvinnans takt, jag kan se en tankebubbla ovanför Csars huvud “Fan jävla Emma, sakta ner för helvette, gå så här jäkla fort när du själv är närmare 100 år”
Jag ropar, och ropar men inget händer, kvinnan har hörlurar i öronen, för jag försöker ropa åt henne att stanna, men hon hör inte, till slut får jag springa ikapp dom båda med fyra andra hndar i mina egna hasor och fånga honom… Kvinnans enda tanke var “du borde gå en jäkla hundkurs och få lite pli på den där hunden” Och när man säger att “han är döv” då svarar dom “ja det brukar hundar som inte vill lyda vara” jag suckar och går… ni ska veta att det INTE lätt att leva med en pensionär, det är precis som att ha valp igen fast värre, den här valpen är inte följsam!

Men trots att det ibland är kämpigt med att ha en döv och blind hund så är jag oerhört tacksam över att fortfarande ha en pigg Csar brevid mig varje promenad! Må du leva ut i 200 år! För idag blir han nämligen 98 år i minniskoår!