Vet ni hur ofta jag på kurs får en hund i magen? Eller i låret? Eller i ansiktet så man får en fläskläpp? Ja ett par gånger i veckan faktiskt när jag håller kurs, är det hunden som är fräck eller är det hundägaren som är så fräck att denna låter hunden hoppa och bete sig som ett oinridet djur? Är det okej att låta hunden bete sig buffligt mot någon som “tycker om hundar” dvs jag, eller får hunden bete sig så mot alla den möter? Det tror jag faktiskt inte…

Visst vi tycker om våra hundar och dom ska få vara aktiva, nyfikna och framåt, men vart tog hänsynen vägen? Sist jag var på Hundkuranten och simmade mina hundar är det hundar som hoppar upp på disken med framtassarna och repar sönder den helt nymålade disken, och hundägaren bara ler, på mitt dagis slänger sig hundarna på grinden som (var) är nymålad och jävligt dyr att bygga.

I helgen på My Dog kunde man skåda hundägare som lät hundarna pissa på dörrar, burar, i p-garage, på bilar etc etc. Och det verkade faktiskt vara okej.
Hundägare som släpper fram sina hundar till allt och alla, och hundägare som slängre sig fram och klappar våra hundar utan att fråga.

Ta mig rätt nu, mina hundar hoppar på mig, och sälvklart hoppar dom då på andra tvåbenta också, men eftersom jag vet att dom gör det släpper jag aldrig fram dom, och vill någon hälsa informerar jag om att dom gärna hoppar upp, och passar det inte så behöver dom inte hälsa på mina hundar.

Men nu till det jag undrar… vart tog det som kallas hänsyn vägen bland hundägare? Och varför tar du för givet att alla vill hälsa på din hund?