Vittringsträning

Vittringsträning

Tack för era tips och ideer igår om berikning, alltid kul när det blir aktivitet i bloggen och alla delar med sig av sina erfarenheter.

Lite flock Status just nu, ja nu ligger vi verkligen i full träning i alla fall Plätt, med henne är det både vallning, lydnad och freestyle, jag har även som smått kommit igång med Koala, hon är jätte rolig att träna jag behöver bara träna mer helt enkelt, jag kanske är udda, men fy fan för valp och grundträning – blä så trist!
Hur roligt kan det vara att få in leksaken i handen, gå in i buren, stanna i bilen, släppa på loss, omvänt lockande och bla bla bla, näää jag gillar när grunden sitter och man kan gasa på träning – självklart en bra grund leder till ett bra slut resultat, så även om jag inte diggar grundträning för tillfället så är jag nogran så in i bängen.. men som sagt det är roligare att träna lite mer avancerade moment, som faktiskt inte blir så avancerade om man har en bra grund, så min kontenta är nog i alla fall  – utan bra grundträning  – inget gott slutresultat – men jag ska bara rota fram motivationen till att träna tråksaker – sitt – ligg – stå – stadga – belöningsträning – fotgående grunder – ingångar – apportering etc… jag kanske har tränat för mycket valpar och unghundar senaste tiden…

Det är väl därför det är så kul att träna Plätt just nu, för med henne kan jag gå vidare och utmana mig själv med nya moment och inlärnings sätt på mer “riktiga” moment… men åter igen, varför det är så jäkla roligt att träna henne är för att hon har en svinbra grund, kanon apporteringar, riktigt fina ingångar, hon är tyst och snabb, hon kan sitt, ligg, stå i många situationer, hon kan dirrigeras, hon kan belönas på många olika sätt, så med henne kan man träna vad tusan man vill utan att bli begränsad och inlärningen gå kanon snabbt! Så jag ska nog börja rota efter lite motivation i innerfickan till Koalas grundträning, och tills jag hittat den gör vi massa andra roliga saker, såsom frisbee, freestyle och vallning, lydnaden får komma sen…