Idag var vi tre från Team Ego Dog´s som åkte ihop och tävlade på Nynäshamns lydnadstävling i ridhus. Nu är vi glada, nöjda och helt slut. Att titta och hejja på tre hundar i tre olika klasser från 08.00 till 16.00 gör att jag känner mig rätt stel, frusen och trött nu. Men värt varenda minut i det där kalla ridhuset. (och tack gud att vi var i ridhus idag så vi iaf slapp blåsten) Tack Nynäs BK som så vanligt arrangerat en mycket trevlig och proffsig tävling!

Först ut var Vidar och Kalle som idag debuterade i lydnadsklass I, en jätte fin tävling, och vi hade faktiskt ingen aning om hur det skulle gå. Kalle har lätt för att bli ofokuserad och han är fortfarande ung, oerfaren och fladdrig. Men det här gick nästan som på räls. Det rasslade in 9 or och 10 or på samtliga moment utom två, och det resulterade i ett första pris och en andra placering! Way to go Kalle! Nu med sikte på LK 2 till våren och LK 3 till hösten. Bra pepp inför den lite trevligare tränings säsongen som vankas med solsken och grönt gräs.

Sen gick vi upp en klass och hejjade på Marion och Vessla i LK 2, det gick ju galant även det! Gud vad roligt det är när träningskompisar det går bra för, det är som att vinna själv! När man stött och blött i vått och torrt och lagt upp träningsplan och pratat sig igenom alla problem på vägen. För alla vet väl hur vägen till framgång ser ut? Den går sällan spikrakt uppåt… Marion och Vessla fick även dom 9or och 10 or på samtliga moment utom aporteringen och vann sin klass, kul! Nu vankas det LK 3 för dom!

Sen var det då Plätts tur, och jag tror att det är löp på gång, hon är lik sitt “löp jag” lite extra varvad, lite gnälligare och en aning uppe i det blå, träningen i veckan har iaf gett resultat och jag tror bestämt vi är på rätt väg! Idag höjde jag mitt snitt, och vi landade på 283 poäng och ett förstapris. Inte ett betyg lägre än 8 och det känns som om nollorna på tävling nu är långt borta (även om jag vet att det lika fort kan bli 0), men lite nya knasigheter dök upp som vi behöver jobba på. Jag prövade att släppa upp henne helt mellan momenten, men hon blev nog mest förvirrad av det, ja det såg nog allt utom snyggt ut själva framföringen iaf. Det blev ingen hit, men då har jag prövat det. Prövar man inte får man aldrig veta om det kanske skulle varit ett bra alternativ.

Nu ska jag vila mig och min hund från tävling ett tag, vi blev bortlotade från Väsby, kanske lika bra, just nu ger mig tävling inte så mycket. Jag vet vart vi ska gå med träningen. Och nu säger vi välkommen löp, hoppas det kommer inom ett par dagar så är hon nollad där iaf till lydnads SM.

Så kort och gott, en jäkligt bra tävlingsdag med Teamet! Trevligt som vanligt och extra roligt när det går bra för samtliga som tävlar! Tack alla träningskompisar, det är ni som gör att vi lyckas! Ni är guld värda!