Japp ni som följer mig på Facebook har redan fått ta del av den nyheten, Plätt vart igår Svensk Lydnadschampion, javisst det är ju trevligt men det var inte mitt mål igår. Mitt mål igår var att börja samla SM kval poäng och hade jag inte nollat vittringen hade jag slutat på 307 poäng, surt sa räven, det som brukar vara hennes parad nummer! Som vi fått 10:or och 9:or på samtliga tävlingar i Eliten, men men, det här var bara hennes fjärde lydnadstävling i Elit, och nästa är om två veckor… en gång är ingen gång, så jag hoppas att fröken bara inte riktigt hade huvudet med sig igår.

Poängen slutade så här för Yngve Collin:

Sitt i grupp 10
Platsliggning 10 (Yes äntligen har jag fått ordning på hennes framtassar som hon gärna annars lägger i kors)
Fritt Följ 9,5
Gå runt rutan 10
Inkallningen 7,5 (hon la sig inte på mitt första ligg kommando så där blev det DK
Rutan 10
Apport Dirrigering 9
Metall 10
Vittring 0
Fjärren 8 (ett dk)

I det stora hela är jag nöjd, hon gjorde en fin tävling, men att det spökade i vittringen gör att jag inte riktigt kan njuta av tävlingen. Men Plätt gjorde som vanligt sitt allra bästa och håller ihop fint, ger mycket fart och attityd utan ljud eller konstiga överslag, det känns underbart att hon lägger i dom växlarna jag önskar för samtliga moment!

När man vann fick man denna utsökta ljusstake i äkta sprayfärgad plast!

När man vann fick man denna utsökta ljusstake i äkta sprayfärgad plast!

Vidar debuterade Koala igår i LK1 och vann med ett förstapris, Koala gick JÄTTE fint! Platsliggningen började illa då en Riesen flög fram på henne och dom fick lägga om, jag HATAR platsliggningarna i ettan, framförallt eftersom folk tydligen inte har förmågan att bedömma om dom är tävlingsklara eller inte. Nästa år blir det stramare regler kring detta och det kan till och med sluta i avstängning, det gillar vi!

Men med den dåliga starten på tävlingen så gjorde hon trots det följande för Ragge Moberg:

Platsliggning 10
Tandvisning 10
Linförighet 7 (Vidar fick som kommentar att han inte gjorde någon tempoväxling, dvs han sprang som en snigel, men i övrigt gick hon faktiskt kalas fint!)
Lägande 10
Inkallning 10
Ställande 10
Apportering 9 (haha kommentaren var “ngt gnag”, tyckte det var gulligt)
Hopp 5 (tjuvstart)
Helhet 9

Hela Teamet var på plats och supportade varandra och vi var fem stycken som tävlade från Teamet, 5 av 5 pallplatser och fyra förstapris! Vilken jäkla dag! Ni är så duktiga, ambitiösa och stöttande! Det var en väldigt stolt “coach” som stod vid ringside igår! Hejja Team Ego Dog’s!