Älskade lilla hund!

Älskade lilla hund!

Csar har ju inte mått så himla bra senaste tiden, ibland när han ligger på ett visst sätt har han börjat harkla sig och har haft svårt att få luft. Då han har ett hjärtfel (en klaff som läcker, och ja det är ärftligt för er uppfödare som undrar) vart vi remiterade till Anna Tidholm hjärtspecialist på Albano, en halvtimme försenade kom vi dit (jävla trafik) och när hon gjorde ultraljudet började han harkla sig som han satt i halsen, skit bra tänkte jag, då fick hon verkligen höra hur han låter.

Det är ibland svårt att återberätta hur en hund låter, hon sa på en gång att hon inte trodde det var hjärtat som framkallade det ljudet. In på röntgen, världens bästa Csar fixade röntgen utan sedering (lika galant som alla mina andra hundar) och på röntgen kan man se en misstänkt tumör på ca en decimeter. Jag bestämde mig direkt att inte operera en så gammal hund, jag vill att hans sista tid ska vara fin, och får jag ha han hela sommaren ut skulle det vara guld!

Han ska nu gå på cortison i tre veckor och sen tillbaka på en ny röntgen, bara för att utesluta att det inte är någon annan förändring på lungan. När han är uppe och går är han hur pigg som helst, han äter, leker och tar livet med en klackspark, det är när han ligger i en viss ställning han får det jobbigt, det verkar då trycka på luftvägarna… fortsättning följer!

Älskade Csar, älskade lilla hund!