Ja som jag skrev i ett tidigare inlägg så har ju Koala emigrerat från grupp 1 till 8 och hon har fått en fetisch för döda djur, hon behöver inte alltid äta dom och rulla sig i dom, bara stolt visa upp dom och bära omkring på dom… även fast hon inte slaffsar i sig dessa likdelar så är dom fulla med bakterier och den här gången fick det följder. På söndagkvällen började Koala rulla ihop sig och skjuta rygg som en katt, och hon skrek rakt ut, och då menar jag RAKT UT, detta hände flera gånger och jag drog snabbt slutsatsen att jag trodde att hon måste gjort sig illa i ryggen, så jag gav henne metacam så hon skulle kunna sova och tänkte boka en vett tid dagen efter eftersom kl var rätt mycket. Dagen efter vaknade jag av att hon kräktes, suck metacamen var alldeles för stark för hennes mage tänke jag och drog ner på dosen för att magen ska få vänja sig långsamt, Tuss mage var likadan när han fick metacam, det tar ett par dagar innan magen har stabiliserat sig..

Hon fick diare och kräktes mer, vi plockade av henne från metacamen och min mamma tog Koala, då jag for till Växjö på vallningskurs med Plätt, jag brukar ha rätt mycket is i magen när det gäller magsjuka hundar därför såg jag inga problem i att lämna henne hos mamma och åka till en vett med ryggen i hennes tillstånd var det ju inte tal om innan magen är ok. Det brukar bara vara att vätska upp dom, svälta dom ett par dgara, sen ge avkok från ris, vit fisk och bla bla bla… det där har ni säkert gjort tusen gånger…

På torsdagen ringer mamma mig när jag står i fårhagen och Koala är bara sämre, hon vill inte äta, eller dricka och det är blod i avföringen ibland kan det vara blod i avföringen pga av att det spricker i ändtarmen, men det här var mer blod än så… eftersom jag är ett kontrolfreak när det gäller mina hundar fick mamma strikta instruktioner om vad jag ville att vetten skulle göra när hon kommit in … jag fixade en vett tid på Södra djursjkhuset och tösen fick komma in akut efter två timmar, hon sket ner väntrummet men det gjorde inget sa personalen, då passade dom på att ta ett avföringsprov… (så kan man ju också se det!)

Koala hade hamnat chock pga av vätskebrist och smärtor, så hon las in med ropp, och värme. Buken röntages och ryggen röntgades, hon fick magsårsmedecin och dom tog prover både för anaplasma och borelia… vetten ringde mig senare på kvällen och talade om att ryggen var hur fin som helst och att vaför hon skjöt rygg som en katt var pga av gaser och buksmärtor, och när jag gav henne metacam rasade allt totalt… vilken jävla duktig hundägare man känner sig som då! Bra Emma, strö salt i såret bara gör det! Varför hade det blivit så här? Jo för att ekorren hon bar på antagligen var full i bakterier, och det kan tydligen ta upp till en vecka för bakterier att fästa i tarmen… så nu ligger min lilla svarta prinsessa på Södran, och jag hoppas att jag kan få ta hem henne idag, hon har nu legat där i två dygn och det är så tomt utan henne här! Hennes tillstånd är mycket bättre och alla på kliniken älskar lakritstrollet… fortsättning följer, nu ska jag mitt i allt detta kaos flytta, flyttlasset går idag!