I våran träningsgrupp kan jag verkligen käna mig helt bekväm, avslappnad, tillfreds och jag kan vara helt öppen med min träning. För att dela med sig av sin träning kan ibland vara som att öppna sig själv, det är fan värre att bli genomskådad i sin hundträning vissa gånger än att öppna sig för en psykolog. 

Ni vet dom där på klubben man helst inte tränar framför, det kan vara att mna tycker dom är duktigare än en själv, eller dom har helt andra träningsmetoder så du vet att det kommer börja snackas om din träning på verandan på klubben, sen finns det dom som du vet snackar så mycket jota om andra, så varför skulle dom inte prata illa om dig?

Nu kommer vi till det bra i kråksången, lär din hund att när du känner dig pressad, tycker en situation är jobbig och hunden igentligen inte vill vara med för den inte känner igen sin matte, passa då på att få till små skitbra träningar, gå ut och dra nytta av idioterna!

Ställ dig framför allihopa i utgångsställning, ta ett steg och belöna, gör lätta moment och belöna mycket, ge din hund en chans att lära sig att när du känner dig så där konstig kan det bli riktigt trevligt. Det många gör när dom känner sig pressade i en träningssituation för att “fel” personer tittar är att dom börjar belasta hunden istället, man blir inte nöjd, man tränar inte som man brukar göra, man börja göra massa konstiga saker och kanske till och med blir sur på sin hund som bara gör sitt bästa.  

Så låt idioterna vara idioter, och låt dom gynna din träning! Gör något bra av det! För om du inte kan presstera framför idioter, hur ska du då kunna presstera på tävling? Då kommer det vara andra saker som belastar din hund tex nerver, publik, uteblivna belöningar, väder och vind etc etc, men om belastning kopplas till belöning blir belastning något bra! Lycka till, och du… boka träningsträff nu med dom du igentligen inte vill träna med! Lycka till!