Det finns väl ingen med lite intresse för hund som inte läst om denna korkade, JA LÄS KORKADE debatt om halsband VS sele. Det har i alla fall inte undgått mig. Det är mycket annat som inte heller undgår mig, jag läser mycket, men kommenterar lite. Det fick mig att finna inspiration till att bara vända och vrida på lite saker som det skrivs om på nätet… En del saker får mig att gapa, andra att skratta och en del att häpna. Vart tog det sunda förnuftet vägen undrar jag väldigt ofta när jag läser saker på nätet? Vart tog folkvettet vägen? Vart tog den genuina hundkunskapen vägen? Varför ska allt dras till sin spets? Finns det aldrig två sidor på ett mynt? Här nedan har jag samlat mina egna personliga favoriter det skrivs mycket om, allt samlat lite som en älskvärd spellista på spotify…

Jag läser om en kvinna vars hund äter sitt eget bajs i ett forum, hon får många tips. Det är för att hunden har vitaminbrist, den får fel mat, den är ouppfostrad, det beror på uteblivet ledarskap, ja detta ledarskap är ju tydligen lösningen på allt, eller? Kan det inte bara vara så att hunden älskar att äta sitt eget bajs? Kan det inte bara bero på att hunden tycker det är gott?!! Punkt! Nej gott folk, det kan det inte vara, hunden behöver extra vitaminer och en hel jävla ananas gärna med skalet på, extra allt ska det va, för att hunden ska sluta äta bajs måste du numera gå över till att bli ananasodlare på heltid, hunden ska också gå en lydnadskurs i tvättäkta Cesar anda, kör en fet alfarullning så slutar hunden inhalera sin egen avföring, den ska byta foder och gå till en eller två djurpratare för att berätta varför den äter bajs… det är den enkla lösningen. Och många som ger tips om detta säljer ju också då självklart ett tillskott…. gud vad skönt att det va så lätt att få hunden att sluta äta sin egen skit…

Annat jag läser skrivet av en uppgiven och ledsen hundägare… “min hund är allergisk, vad kan jag göra för att underlätta” får svaret i ett forum, “Hundar kan inte vara allergiska, du ska därför sätta din hund på ett foder utan protein och ge extra kalk, och extra allt, och superdupervitaminer och salvor, ja gärna salva över hela hunden, men du måste koka salvan själv i en häxkittel och samtidigt läsa en trollformel, annars blir den inte bra. Salvan görs av blad du hämtar i djungeln i Kongo… Sluta med alla mediciner omedelbart” Okej, dumma jag, jag som i 8 år trott att hundar kan vara allergiska och att min hund var allergisk, och jag som också trodde att hundar liksom va gjorda för protein… tänk så fel jag kan ha, ska direkt springa till affären och köpa sojakorv och beställa superdupervitaminer, gå in på flygresor.se och beställa resa till Kongo, måste bara ha dom där djungelbladen…. hundar kan ju inte vara allergiska!

Läser att halsband är farligt och att alla tjänstehundar som använder halsband har whiplash skador, dom är skadade för livet och att det bredaste fleecehalsbandet rent av kan döda din papillon på 2 kg…. ja, läs DÖDA… förstår ni, hur farligt det är med halsband, det gäller alla hundar tydligen…. jaha, jag som trodde att dom flesta skadorna på tjänstehundar kom ifrån skyddsarbetet, för att hela nackkotpelaren och ryggraden i ett angrepp på skyddsfiguranten trycks ihop som ett dragspel ett par gånger i veckan? Eller att hela hundens ryggrad komprimerades på grund av att den går angrepp i korg, korkat av mig som inte trodde det var några skaderisker alls med att låta hunden springa före med huvudet rakt in i en vägg från högsta hastighet. Tänk vad fel man kan ha, jag är nog lite av en amatör trots allt! Tänkt att efter 18 år med hund lär man sig något nytt, varje dag! TACK Facebook! Det är klart det är halsbandet som orsakar detta på tjänstehundar, nu vet alla det! Så akta er för fan för halsband! Hujeda mig! Våga inte ens titta åt ett halsband, ser jag dig och din hund med halsband kommer jag anmäla dig för djurplågeri…. oavsett färg, form eller hur du använder det kommer det helt klart att skada. Läste till och med en artikel igår senast som var skriven av en kvinna som inte ens hade hund, och till och med hon förstår allvaret i det här med halsband. Läsvärd artikel…. Förstår ni, om hon som inte ens har en hund förstår det, då måste vi hundägare helt enkelt öppna ögonen, hundvänner det är dags nu….

Det är dags att mixa ananasen, dra till kongo, köra alfarullning, grilla en sojakorv och linda in hela hunden i ett stort jäkla paket av bubbelplast innan du går ut med den… Eller så går jag bara ur Facebook och stänger av min nätuppkoppling, man har ju fått slaganfall för mindre…

Men kom ihåg, innan ni fördömer någons förslag, måste ni vara väldigt noga med att första utvärdera alla kloka förslag, lev livet med öppet sinne, och slutligen –  allt ni läser på facebook är sant!