Min snö-prinsessa Tira

Min snö-prinsessa Tira

Ingen har väl missat att en av mina prinsessor lider av allergi, detta gör att Tira inte fått tävla pga av all medecinering. Jag tävlade henne en gång i 2an, plockade då av henne från allt kortison och hennes hypo sprutor, och hon mådde verkligen som en överkörd katt då… men nu kom min dispans hem från SKK, jippie! Det betyder att jag kan tävla Tira till våren, utan att sätta hennes hälsa på spel. Det har inte känts någe roligt att träna utan mål, när jag vet att hon inte fått tävla, men nu känner jag att motivationen börjar smyga sig på igen.

En bra tajmning till det är att vi får förmånen att träna två dagar i ridhuset i västerhaninge, och det gör mycket ska ni veta. Vi hyr det två timmar varje gång, så jag hinner i lugn och ro träna tre hundar. Vi var där i söndags kväll, jag körde Plätt och Vidar körde Bimbo, det gick riktigt bra! Jag trodde Bimbo skulle ladda på skyddsgruppen som kör i andra delen av ridhuset, hon gjorde det vid ett tillfälle, men släppte det fort och fokuserade på husse! Plätt gör jäkligt bra vittring, apporteringsdirrigeringen sitter snart, dum-dum börjar fungera och hon börjar skilja bra på stå, sitt och ligg. Vi hade lite ljud ett tag, men jag la ingen vikt vid det alls, nu är det borta och förklaringen är antagligen hennes förbannade skendräktighet, hon blir lätt flåsig, och hon bäddar överallt och hela tiden, sen är hon förbannat sugen på mat också… tänk vad det kan spöka i tikars huvud i mellanåt!

På dagisfronten rullar det in intresseanmälningar, jag har hälften av alla platser uppbokade (och då har jag inte ens gjort reklam för det) det får bli en egen blogg med lite uppdate därifrån…

Om en timme sticker jag till Hägersten, jag ska hålla två tävlingskurser, igår höll jag en valpgrupp och en slyngelkurs, hatten av för vaktmästare Curre som hade sandat och plogat planen så jäkla fint på ridvolten i Tyresö! Tack världens bästa Curre som gjorde det här fast han var ledig igår!