Igårkväll hade jag min första clinic och det blev superlyckat, det är alltid lite nervöst att famföra helt nytt material samansat till en 2,5 timme lång föreläsning. För er som inte vet vad en clinic är, är det en levande förläsning med hund, där instruktören visar hundträning live inom ett område och deltagarna kan ställa frågor under demonstrationen.

Igår var det fullsatta bänkar och tre av deltagarna hade tagit med sina hundar av raserna border collie, dalmatiner och Berger, så vi skulle kunna visa lite olika typer av övningar från grunden, och kika på några problem som uppkommit i träningen tex hund som hoppar mot handen i ingången, hund med blicksläpp och sen även lite nyinlärning av ingång. Som vanligt hade jag även super Plätt med mig, och även om det var ett tag sen hon (men även jag) hade kurs så är hon så underbar den hunden, hon levererar alltid. Tyst, fint och koncentrerat. Under kvällen berörde vi många ämnen inom fritt följ, vi pratade om målbild av det ulltimata fria följet, grunder för inlärning, vanliga förarmissar, vad dras det för på tävling, tekniska hjälpmedel och verktyg för träningen, belöningord, tajming, tydlighet och mycket mer. Tack alla ni som kom, det var verkligen en kanonkväll!

Jag la upp en ny clinic i april under gårdagen, fem platser har redan gått. Jag letar även efter två hundar som kan agera som demonstrationshundar, en hund med blicksläpp och en nybörjarhund. Uppge i din anmälan att du kan tänka dig gå med hund under kvällen. Du betalar inget extra för att få ha din hund med dig.

Ikväll drar jag även igång min kurs i fritt följ, vad härligt det är att få komma igång och börja jobba lite.