Idag blir första gången jag tränar hämt på den här ytan! En helt fantastisk plats!

Idag blir första gången jag tränar hämt på den här ytan! En helt fantastisk plats!

Som ni har kunna läsa om rätt länge i bloggen så har jag letat fårmark, stängslat ny hage och föberett allt inför fårens flytt, jag och Frida hade fåren tillsammans i tre års tid, men nu när vi inte arbetar ihop eller umgås på fritiden längre så blev det naturliga valet att hitta en egen plats och dela upp fåren i två grupper.

Så igår var det dags, äntligen var allt klart. Stängslet var uppe, hagen redo att ta emot familjen bä, jag hade hyrt transport och snälla Lisa med Bowie (Plätts helbror) var på plats för att hjälpa till att lasta och lossa fåren på nya gården.

Det vi inte hade beställt var totalt ösregn, det regnade så att det var komiskt, Vidar stog och kopplade på elen utan regnkläder och han skakade för  att han frös, jag hade på mig mitt nya regnställ för 1 500 spänn jag köpte helgen innan spårlägret, men gymnastikskor! Herre gud, ibland är huvudet inte med alls, så jag frös om tårna istället.

Mitt i allt börjar det blixtra på himlen, dundra och det slog ner blixtar bara någon km bort från oss, vi fick avbryta en stund innan vi fortsatte, vi ville ju varken gå med varken får eller hundar mitt i blixtnedslagen…

Fårflytten fortsatte, och precis innan Bowie och Plätt gick med fåren upp till hagen börjar det hagla mitt i allt, AJ SOM FAN! stora jäkla hagel, men både hundar och får höll sig lugna, helt otroligt.

Aftonbladet skrev en artikel om ovädret vi flyttade fåren i igår, här är inledningen på den artikeln

“Delar av Nynäsvägen är just nu täckt av snö och hagel.
Två trafikolyckor har rapporterats men ingen person ska ha skadats
Polis på plats sade att det regnade hagel från himlen, säger Lennart Löfgren, informatör på Stockholmspolisen.
Hagelstormen slog till strax innan lunch och ställde till problem i trafiken på Nynäsvägen, väg 73, i närheten av Haninge”

Väldigt blöta, kalla och trötta köpte vi varsinn pizza och åkte hem och intog soff-läge med typ 5 Greys Anatomi avsnitt fram tills 23.00 sen böt vi soffan mot sängen… ingen från gården har hört av sig om fåren, och det känns bra, det betyder att dom inte gjort väsen av sig, rymt eller hittat på andra hyss!

Jag ska åka ut till dom idag på lunchen och kolla av att dom känns lugna efter första natten på ny plats!