Ja det är jätte roligt att träna hund, men om jag ska utgå ifrån mig själv blir det aldrig någon seriös eller kontinuerlig träning om det inte finns ett mål eller deadline, precis som med allt annat här i livet. Ni som tränar för att det är kul och kan göra det strukturerat är beundransvärt! Se på mig, visst borde den gamla hunden som knapt ser eller hör längre få någon form av aktivering också, mer än att hänga med runt och daglig motion, men det känns tråkigt och meningslöst på något sätt (även om det säkert vore meningsfullt för Csar 13 år gammal) är man en hemsk människa då eller är det fler än jag som är dålig på att aktivera sina gamla hundar? Eller som Koala, nu kommer jag nog inte undan med att hon är liten längre, nu börjar hon verkligen kräva aktivitet för att vara en trevlig individ i vardagen, men då måste jag ha ett mål, det får bli som med dom andra hundarna lydnadsklass I, då får man med sig mycket grunder man behöver senare, freestylen känns inte lika viktig, mycket av lydnadsbitarna är utmärkta grunder för en freestylehund, koncentration, uthållghet, belöningar, apportering, stadga etc etc.

Något jag också är rätt dålig på är att sitta hemma och träna tricks, fast det är skit skoj… varför? Jag glider bara ner i soffan, eller sätter mig vid datan… framförallt när det är så här jäkla mörkt, det tar livet av mig! Om jag därimot åker iväg och tränar (vilket jag iof gör rätt ofta) blir det mer tricks träning blandat med lydnad, hur var det med karaktären Emma? 5 minuter med varje hund, ynka 30 minuter om dagen, det skulle göra underverk, hmff jag gillar inte nyårslöften, jag tycker inte man ska behöva ett nytt datum i kalendern för att ändra på något, utan det ska ändras när som hlst för att man vill det! Så nu ska jag iaf fundera på om jag kan tänka mig att träna hundar utan tävling i sikte och hemma i vardagsrummet…

Hur ofta tränar ni inomhus?