Nytagen bild på älsklingstrollet Tira!

Nytagen bild på älsklingstrollet Tira!

Tira har svarat så bra på sin Hypobehadling (mot dammkvalster allergi), nu har hon full päls över hela ryggen (vilket hon inte haft sen hon var 6 månader) – hon är inte helt bra på frambenen ännu och har även lite kala fläckar kvar i ansiktet, vetten sa att det kunde ta ca 3-6 månader innan dom svarar helt 100 på vaccineringen, så vi har fortfarande lite hopp kvar om att tösen ska bli helt klådfri. Den här årstiden brukar Tira bli mycket, mycket bättre i huden så vi vistas så mycker mer utomhus och att hon badar som en liten tok gör ju att alla dammkvalster badas av från huden. Så som sagt vi går in i en bra period nu! Är det någon som läser min blogg som har gjort hypo behandling av sin hund, och med vilket resultat?

Tira har börjat simma, hon har inte simmat innan, i förra veckan tog hon sina första simtag, jag tvingar aldrig hundarna att bada, och jag går aldrig ut och hjälper dom. Det får dom själva komma på hur roligt det är, och det har hon verkligen gjort nu lill-tjejen. Hon simmar och simmar, och snor alla andra hundarnas leksaker ute i vattnet – hihi!  Men simtekniken kan dock bli en aningens bättre, men det kommer!

Men det är inte bara hundbad i sjön som står på schemat, vi ska åka och ställa ut på Elmia nästa helg, så alla pumisar ska få sig ett varsitt bad, och saxen ska fram. Jag måste även kamma igenom Koala, vilken jäkla päls hon har! Herre gud, jag har aldrig haft en pumi med så mycket hår, många och otroligt tjjocka hårstrån! Hon ser jätte fin ut i pälsen, hoppas hon fortsätter vara svart, jag har aldrig velat ha en svart hund… men nu när jag fick Koala, svart som natten så vill jag att hon ska behålla den fina mörka färgen, min Black – Beauty!

I helgen som kommer ska jag inte jobba, det som står på schemat är tydligen en tripp till IKEA ( Peter som vill dit) jag ska träna hund, sen måste jag väl som vanligt ta hand om hemmet eftersom jag aldrig hinner det i veckorna, jag kommer hem ca 23.00 på kvällarna efter kurser och promenad med egna hundar, och då har man ingen större lust att stäöda hela hemmet. Jag blir glad om jag fixar disken eller hänger en maskin tvätt. Funderar starkt på en städtant… eftersom jag ALDRIG går ut på krogen (det händer typ en gång i halvåret) så kan jag ju belöna mig med någon som kommer hem och städar nogrant och viker min tvätt ca två gånger i månaden istället för att lägga pengarna på alkohol vilket många tycks göra… nån som vill rekomenedera någon bra städpatrull?