Älsklingsråttan hos veterinären

Älsklingsråttan hos veterinären

Jaha, då var det torsdag igen… som sagt veckorna flyger verkligen iväg. Något som slog mig i förrgår var att man verkligen måste vara sin egen veterinär, man måste veta vad hunden är för sjuk, vilken veterinär man ska söka hjälp ifrån inom just det området och ställa dom rätta frågorna för att förstå varför det här uppkom.

Varför jag vart påmind om det här var för att jag i förrgår var hos veterinären med Tira, hon är inte sjuk (trodde jag i alla fall, ja inte sjukare än vanligt iaf med tanke på hennes allergi) Men varför vi var hos veterinären var för att ta en fullständig blodbild, lever, njurar och alla andra inre organ ör att se att inte blivit någon påverkan på dessa pga av all medecin hon äter som gör att klådan inte längre finns.

När blodprovet var klart tog jag upp med min nuvarande veterinär (som jag inte tänker byta bort för något i världen) att jag tyckte att hon luktade illa i munnen men det vore konstigt om det berodde på tandsten då hon knappt har någon… jag sa även att jag tyckte att hennes tonsiller var uppsvullna, efter en snabb check i svalget konstaterades att hon hade en kraftig infektion i tonsillerna och det skulle vi lätt lösa med en penecilin kur på 10 dagar… det som gör mig arg är att jag för ett år sedan (!!!!!) tog upp det med min dåvarande veterinär på en annan klinik som ryckte på axlarna och mitt svar jag fick då var att en del hundar kan ha mer svullna tonsiller än andra… Så prinsessan har alltså gått med något så lättbehandlat i över ett år, det är skamligt! Samma sak var det när vi letade efter orsaken till Tiras klåda, det tog fyra veterinärer och tre kliniker innan vi träffade rätt och fann var grundorsaken var… det är också skamligt! En bra veterinär talar om för dig att det är utanför dennes kompetensområde och skickar dig vidare, men tyvär verkar det finnas alldeles för mycket stolhet inom yrket som gör att hundarna blir lidande… man har ju lust att lägga upp “svarta listan” på veterinärer saom felbehandlat flertalet hundar, finns det Lex-Maria för djur?

Kontentan är alltså, du måste veta vad din hund lider av, du måste ställa rätt frågor, du måste ha tur att få en bra veterinär och du måste dessutom uppsöka olika veterinärer för olika områden… men nu har i alla fall jag hittat en veterinär som jag känner är kompetent och “bred”, tar sig tid, är väldigt rak och svarar på (alla dumma) frågor jag ställer. Marika som hon heter jobbar på Tyresö Djurklinik i Öringe.

Avståndet är verkligen inte allt, jag sitter gärna och åker långväga för att hitta bra veterinärvård, ett par timmar i bilen gör mig ingenting… men ibland ska man ha lite flax också, “min” veterinär jobbar på kliniken som faktiskt bara ligger 100 meter från min ytterdörr.

Nu hoppas jag att prinsessan ska få tillbaka sin prinsess-andedräkt!

Ha en fin dag, det ska vi ha!