Just nu går allt i ett fasligt tempo, många förändringar och sjukt mycket på jobbfronten (vilket bara är roligt) nästan varje kurs vi rullar igång är fullsatt, och vi behöver inte annonsera längre för att folk ska hitta till våra kurser. Tänk vad vi har byggt upp under fem års tid, mitt jobb har blivit mitt liv, och jag älskar det (ja nästan alltid i alla fall)

Det är inte lätt att vara egen företagare ska ni veta, det är inget jobb man kopplar bort när man går hem. Så fort jag sätter mig vid datan är jag tvungen att jobba, bara liiiiite… Jag får hejda mig själv att inte jobba bara för att det finns jobb som ligger, annars kan jag sätta mig 23.30 och börja göra kontorsjobb. Men jag tycker både jag och Frida är duktigare på att strukturera upp vardagen och arbeta på lite mer humana kontors tider. Förut ville jag vara anträffbar hela tiden, typ som en dygnet runt öppen kurs-jour! Men det som hände då är att jag gav för mycket av mig själv och till slut blir man less på allt för att man blir näst intill utarbetad. Och det gynnar ingen, varken kunder eller mig själv…

Nu är jag så duktig på att jag ALDRIG (nja nästan aldrig) svarar i telefonen om numret inte finns i min tfn (och är listad som en av mina vänner) efter kontorstider, det känns inte okej att ringa kl 21.30 och fråga om en hundkurs… jag ringer inte en ridskola den tiden på kvällen och för att boka en ridlektion, inte heller en bilverkstad så jag tror nog att mina kunder förstår. Att vara ett nystartat företag och i en mindre skala innebär att du jobbar nästan 24 h om dygnet, men i mitt yrke innebär det också att du jobbar när alla andra är lediga och det gör att ditt sociala nätverk blir lidande, dina relationer och ibland också ditt eget hem.

På en vecka kan jag utan problemkomma upp i 60 timmar… och ändå hinna sköta och träna mina får och hundar. Visst finns det en del baksidor med att vara egen, men dom fördelar mittjobb har väger upp varje negativ bit, jag träffar underbara människor nästan dagligen, underbara hundar, jag får vara med och påverka, jag får vara kreativ, jag bestämmer själv hur mycket jag ska jobba, jag kan lansera nya projekt och skapa min egen gro-grund för framtiden… så som det är och känns nu vill jag inte ha något annat jobb än världens bästa jobb – mitt jobb och mitt livsverk – Stardogs! Tack alla underbara kunder som väljer att gå era kurser hos mig och Frida, nu ska jag ta helg och det innebär hund i alla former, fast mina egna hundar. I helgen väntar tävlingar, valpmys, lydnadsträning och kökstjänst på Tyresö BK… så trevlig helg vänner, det ska jag och mina fyrbenta vänner ha!