Herr Grön 4 veckor, visst är han stilig!

Herr Grön 4 veckor, visst är han stilig!

Fan vad veckan har gått fort! Herre gud, det var ju nyss måndag! Och valparna har blivit en vecka äldre, det är ju inte klokt! Ikväll jobbar jag fram tills 19.30, sen tar jag helg, åker förhoppningsvis och tittar på BC valpar i morgon med en vän (inte jag som ska ha) och på söndag ska vi ha aktivitetsdag med alla dagishundar på drottningholm, jätte mysigt! Sen blir det lite egen träning också med dom egna hundarna både ikväll och i morgon.

Hittade en artikel idag om allergi på aftonbladet, det blir vanligare och vanligare på pumi, båda typerna av atopi, omgivningsatopi och foderallergi, jätte tråkigt. Det är många pumiägare som har hört av sig till mig och har samma problem med sina hundar. Ni hittar artikeln här Tira mår riktigt bra i dagsläget, hon går på medrol varannan dag, hypobehandling i form av sprutor en gång i månaden som jag ger henne själv och Atopica varje dag, det håller hennes klåda i schakt och henne på gott humör. Medecineringen kostar ca 22:- om dagen, och hon måste få den här typen av medecin livet ut för att vara näst intill symptomfri. Nu går vi mot hennes bästa årstid, sommaren, det betyder mer utevisstelse och mindre dammkvalser som finns inomhus i alla textiler.

Ärftligheten på allergi är ca 70-80% (otroligt högre nedärvbarhet än HD och AD) och även om allergin inte bryter ut ligger den latent och dubblas den i framtida parningar kan den ge allergi och klåda valpar….

Jag gick till tre veterinärer innan jag hittade en med spets kompetens, Kerstin Bergwall och Sussane Åhman är dom enda dermetologerna i Europa med deras utbildning i bagaget, kan varmt rekommendera ett besök på Djuraktuten i Stockholm (Sveriges enda hudmottagning) om du misstänker att din hund har allergi.

Ha en jätte fin helg ni alla, det ska vi ha!

“Utan träning kommer ingen framgång!”