Här har vi inte en enda lugn stund, träningen med våra egna hundar har kommit igång bra, motivationen kom tillbaka med det fantastiska vårvädret. Det har varit mest fokus nu på vallning och lydnad, men vallningen kommer vi nu få ligga lågt med på hemmaplanen då lammningen är i full gång. Men det blir vallning trots det, jag och Vidar åker ner till Somollis under påsken och ska gå på kurs för Kevin Evans med Plätt och Kalle. Det är något att se fram emot, alla andra hundar har fått hundvakt, så det ska bli extra lyxigt att åka med EN hund var.

Det tråkiga med att vara gravid är att jag inte kan vara med eller hålla på med lammen alls med tanke på smitto och missfallsrisken. Så Vidar och min Far är utsedda till första fårskötare, själv får jag stå utanför hagen och njuta av lammen. Lite trist är det men det är inte värt att ta risken och grejja med lammen.

Så i helgen passade vi på att träna hund i det fina vädret nere på klubben, jag är lite rädd att Plätt ska tappa possitionen i fria följet nu när det är en mage i vägen, men jag får träna fria följet sparsamt och lägga mer energi på andra delar. Tira däremot har haft en rätt tråkig period ganska länge efter kastreringen och borttagningen av hennes tonsiller, men nu är hon finare och fräschare än vad hon varit på väldigt, väldigt länge så jag har lovat fröken en rolig aktivitet nu i vår, så jag anmälde henne och mig till en agilitykurs så vi får lite kvalitetestid, agility är väl den perfekta sporten för folk med foglossning har jag hört?

En blöt pumi är en ful pumi

En blöt pumi är en ful pumi

Jag har också påbörjat projekt vårfrisyr på alla pumisar eftersom man knappt kunde urskilja fram och bak på hundarna, det ska kammas, klippas och badas och det tar sin lilla tid. Frozt fick sin beskärda del igår, och Koala och Tira åkte i badet och fick smaka på saxen idag. Det tar sin lilla tid…