Min ögonsten

Min ögonsten

Jag har fått nån knäpp, jag är inne i ett tävlingsstimm. Jag vill bara tävla, tävla och åter tävla. Jag kan inte hejda mig, trots att min hund är klar för SM nästa år kan jag bara inte bärga mig. Jag kan inte låt bli att kolla sbk tävling och sen kolla om jag har nån glugg i mitt schema. Helt sinnessjukt för egentligen är det inte så bra att tävla mycket. Det är en viss form av avdressyr och det kan hoppa upp skit på tävling som sen ligger kvar. Men jag har fått så bra känsla nu inför och under tävlingar att det gett mig kickar!

Men mycket gott har också kommit ifrån senaste tidens tävlande jag har blivit bra eller i alla fall mycket bättre på att tävla. Jag har dessutom blivit bättre på att hantera nervositet, värma upp min hund, hålla ihop min hund, använda små osynliga “belöningar” på plan, belöningar efter avslutat program, (och stå på prispall *ler*)

I lördags var tävlingen på Bro-Håbo, jag gillar att tävla där. Det är alltid bra info inför tävlingen, proffsigt upplägg, fint prisbord och trevlig stämning. En bra kombo för en lyckad tävling. Jag var under programmet supernöjd med min TL, hon var lugn, trevlig och tydlig. Hon var som bra hissmusik, ville man kunde man digga med, men ville man kunde man lätt sålla bort en del information för att vara kvar i bubblan med hunden.
Här är lördagens tipsrad.

Platsliggning 10 (väldigt glad för den här 10:an, då en tjej som tävlade freestyle intill värmde upp med pipleksak, och det har jag aldrig lagt in som störning på gruppmomenten, så en guldstjärna till Plätt)
Sitt i grupp 10
Fritt följ 8,5 (tränger i långsam)
Z 10
Inkallning 8,5 (tempo)
Rutan 9,5  (rycker till i rutan)
Apport dirr 10 ( ja jisses vad jag tränat på den här sen sista tävlingen, kul att det ger utdelning)
Hopp apport 9,5 (gripandet)
vittring 9 (snabbare galopp ut än in) men jag är så glad att det höll på tävlingen, jag var lite rädd att det börjat gå troll här.
fjärr 9 (ett orent sitt)

Slutsumma 299 poäng som räcker till bra SM poäng, pallplats, reserv caciob och vi hade dessutom en jätte fin känsla som jag kan tycka är det absolut viktigaste, att man är där inne och tävlar med hunden. Vi blev slagna av vinnaren med 0,5 poäng. Men varje poäng (och halva poäng) räknas.