Helgens gäng (några saknas tyvärr på bild) Foto: privat

Helgens gäng (några saknas tyvärr på bild) Foto: privat

I helgen hade vi här på Ego Dog´s kennelläger tillsammans med kennel Mariell De Marque. Och vilken lyckad helg det blev! Vi har skrattat, tränat hund, ätit supergod mat, promenerat och umgåtts. Allt i väldigt högt tempo för att hinna med allt på bara en helg. Deltagarna var indelade i tre grupper varav 5 ekipage i varje grupp, dessa roterade mellan vallning, viltspår och tävlingslydnad samt klickerträning och shaping. Deltagarna var 4 timmar på varje station. Vidar höll i vallningen, jag i tävlingslydnaden och klickerträningen och Micke Berggren höll i viltspåret. Det var många som blev sugna på både vallning, shaping och viltspår och skulle undersöka möjligheterna till att fortsätta träningen hemma. Det känns alltid bra, dels att deltagarna blivit inspirerade av en bra kurs men också att dom fått lite blodad tand till träning, det gynnar alltid relationen med hunden.

Det här var första lägret jag höll på vår egen gård med övernattning, och den skulle svälja ännu mer folk om man ville det. Vilket fantastiskt ställe vi har köpt, det är så underbart att ha så många möjligheter hemma på gården med min verksamhet, jag är rätt trött på att resa över hela Svergie, leta kursgårdar, släpa allt material och betala väldigt dyra pengar till lägergårdshyra. Nu kan man erbjuda billigare läger men samma kvalitet på hundträningen hemma på sin bakgård. Det är en helt fantastisk känsla!

Totalt var vi 24 personer och lika många pumi, inte alla hundar och mattar/hussar deltog på träningen, det var en del som kom två och två etc. Men härligt med så många pumi på samma plats och det är en väldigt bra möjlighet för en uppfödare att se sina uppfödda valpar och utvärdera dessa i olika sorters arbete, en ny miljö, bland andra hundar och nya människor. Fler borde vara intresserade av att anordna kennelaktiviteter till sina valpköpare, det finns ju faktiskt fler syften med detta än att bara ha trevligt. Även om det ligger högt i topp!

Tack alla som hjälpt till och slitit med mat och aktiviteter under helgen. Det här gör vi om tycker jag, gud vilken härlig helg vi haft!